Üniversite Öğrencileri Okumaya Yazma Bilmeyen Kadınlara Öğretmenlik Yapacak

Gaziantep Üniversitesi’nin Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında ilk ve tek olarak zorunlu ders olarak uyguladığı Toplumsal Duyarlılık Projesi’nin Kent Gönüllüleri programı kapsamında 140 üniversite öğrencisi okuma yazma bilmeyen kadınlara öğretmenlik yapacak.

Üniversite Öğrencileri Okumaya Yazma Bilmeyen Kadınlara Öğretmenlik Yapacak
GAÜN’ün Toplumsal Duyarlılık Projesi dersi kapsamında hazırlanan Kent Gönüllüleri projesinin 6. dönemi törenle start aldı. Törenin açılışında konuşan GAÜN Genel Sekreter Yardımcısı Nuh Okumuş, Şehitkamil Belediyesi ile işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında, 11 akademisyen ve 609 öğrencisinin hafta içi her gün Şehitkamil Belediyesi’nde Kent Gönüllüsü olarak görev alacağını belirtti.

Okumuş, öğrencilerden 140’nın Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı bölgelerde bulunan Kadın Aile Merkezlerinde dışarıdan ilköğretim, orta öğretim, lise ve üniversiteye hazırlık eğitimlerini tamamlamak isteyen kadınlara ders vereceğini kaydetti.

Şehitkamil Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Remzi Yılmaz da, bu proje kapsamında kentin en kenar semtlerinde yaşayan ve eğitim almak isteyen kadınlara da ulaşıldığını belirtti.

Şehitkamil Belediyesi ile ortak yürütülen Kent Gönüllüleri Projesi’nin başlaması nedeniyle Gazikent Aile Merkezi’nde düzenlenen törene, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Söylemez, Genel Sekreter Yardımcısı Nuh Okumuş, GAÜN TDP Koordinatörü Simge Akbaş, proje uzmanı İpek Tezel, Şehitkamil Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Remzi Yılmaz Aile Danışmanı Aslı Aktanoğlu, öğrenciler ve kursiyer kadınlar katıldı.



TDP ödüle doymuyor

GAÜN Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi’nde 2009’dan bu yana 12 bin öğrenci ve 330 proje grubu ile faaliyet gösterdiği açıklanırken, projelerle toplumdaki sorun ve ihtiyaçlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek ve bu çözüm önerilerinin hayata geçirilmesini sağlamanın yanı sıra, öğrencilerin katılımcı demokrasiyi öğrenme ve uygulamalarına fırsat tanınıyor. Yaşama geçirilen proje, 2014 yılında Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Altın Pusula Ödülüne, 2016 Yılında ise Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Ödülüne layık görüldü.

Şehitkamil Belediyesi ile 2012 yılından itibaren yürütülen Açık Öğretim Ders Desteği Projesi kapsamında şimdiye kadar bin 141 kadına GAÜN öğrencileri tarafından eğitim desteği verildi.

Şehitkamil Belediyesi ile ortak yürütülen Kent Gönüllüleri Projesinin başlaması nedeniyle Gazikent Aile Merkezi’nde düzenlenen törene, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Söylemez, Genel Sekreter Yardımcısı Nuh Okumuş, GAÜN TDP Koordinatörü Simge Akbaş, proje uzmanı İpek Tezel, Şehitkamil Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Remzi Yılmaz Aile Danışmanı Aslı Aktanoğlu, öğrenciler ve kursiyer kadınlar katıldı.

Kaynak: İHA