Ulusal Kulak, Burun, Boğaz Kongresi

Antalya'da gerçekleştirilen kongreye bin 700 civarında kişi katıldı.

Türk Kulak, Burun, Boğaz ve Baş, Boyun Cerrahisi Derneği tarafından düzenlenen "39'uncu Ulusal Kulak, Burun, Boğaz Kongresi", Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde başladı.

Kongrede konuşan Türk Kulak, Burun, Boğaz ve Baş, Boyun Cerrahisi Derneği ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Özgür Yiğit, yerli ve yabancı yaklaşık bin 700 katılımcının yer aldığı kongrede, kulak, burun ve boğaz konusunun tüm yönleriyle ele alınacağı, teknolojik ve bilimsel gelişmelerin sunulacağını söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan yeni doğan işitme taramalarının çok yerinde bir uygulama olduğunu ifade eden Yiğit, dünyadaki en iyi yeni doğan işitme taramalarından birinin de Türkiye'de yapıldığını kaydetti.

Prof. Dr. Yiğit, "Yüzde 90'ların üzerinde tarama oranımız var. Bunun getirisi olarak da işitme kayıplarında yani doğuştan işitme kayıplarında erken tanı ve erken tedavi imkanı sağlayan bir uygulama. Sağır ve dilsizlerin artık toplumumuzda olmayacağı bir dünyaya doğru gidiyoruz aslında." diye konuştu.

Özgür Yiğit, özellikle doğuştan işitme kayıplarının tedavisinde çift taraflı implant uygulamaları, robot teknolojileri, 3 boyutlu görüntülü ameliyat teknolojilerinin alanda daha nitelikli ve başarılı sonuçlar ortaya koyduğunu bildirdi.

Kongre 12 Kasım Pazar günü sona erecek.
Kaynak: AA