Tekerlekli Sandalye Bağışladı, Cezadan Kurtuldu

Ordu'da telefonla tehdit iddiasıyla hakkında soruşturma açılan bir kişi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na tekerlekli sandalye bağışlaması şartıyla uzlaşarak cezadan kurtuldu.

Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde kurulan uzlaştırma bürosunun faaliyetlerinin etkin şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

Uzlaşma sayesinde mağdurların zararlarının giderildiğini, taraflar arasındaki husumetin bitirilerek barış ve uzlaşı ortamı sağlandığını vurgulayan Ayaz, faillerin de ceza almaktan kurtulduğunu kaydetti.

Uzlaşma bürosunun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Ayaz, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2016/9860 sayılı soruşturma dosyasında başka illerde yaşayan iki müştekiyi ucuz fiyata taksi plakası çıkartma vaadiyle dolandıran iki şüphelinin, 340 bin lira tutarındaki müştekiler zararını karşılamaları şartıyla taraflar arasında uzlaşma sağlanmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2016/8055 sayılı soruşturma dosyasında müştekiyi telefonla aramak ve SMS göndermek suretiyle hakaret ve tehdit eden şüphelinin engellilerin kullanması maksadıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na tekerlekli sandalye bağışlaması şartıyla taraflar arasında uzlaşma sağlanmıştır. "

Öte yandan Ayaz, bir başka soruşturmada ise aracına çarpan müştekiye hakaret eden şüphelinin, Ordu İli Çocuk Koruma İlk Müdahale Biriminde misafir edilen çocukların kullanması maksadıyla bin liralık kıyafet bağışlaması şartıyla taraflar arasında uzlaşma sağlandığını da kaydetti.

Kaynak: AA