Suriyeli Çocuklar Türkiye Sevgilerini Resmetti

Ülkelerindeki savaştan kaçarak geldikleri Hatay'da geçici eğitim merkezine giden aralarında yetimlerin de olduğu Suriyeli çocuklar, çizdikleri resimlerle Türkiye'ye olan sevgilerini aktardı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde geçici eğitim merkezine giden aralarında yetimlerin de olduğu Suriyeli çocuklar, çizdikleri resimlerle Türkiye'ye olan sevgilerini anlattılar.

Suriyeli çocuklar, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle yarım bıraktıkları eğitimlerine sığındıkları Reyhanlı'da devam ediyor. Reyhanlı'da 20 bini aşkın Suriyeli çocuk hayatını sürdürüyor.

İlçede, İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği (İDKA) tarafından yaptırılan okulda eğitim gören öğrenciler, Türkiye'ye olan sevgilerini çizdikleri resimlerle anlattı. Öğrenciler, resimlerinde 'Türk bayrağı, güvercin, kalp ve çiçek'' figürlerini kullandı.

Halep'ten gelen 11 yaşındaki Ahmet Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Ülkesindeki savaş nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldığını anlatan Demir, ''3 yıldır ailemle burada hayatımızı sürüdürüyoruz. Çok şükür çok mutluyuz. Türkiye'yi çok sevdiğimiz için sevgimizi yansıtan resimler yapmak istedik.'' dedi.

İdlibli Nur Abdullah da ailesiyle birlikte Türkiye'de huzur içinde yaşadıklarını aktararak, "Ben sevgimi anlatan resmimi bir gün boyunca uğraşarak çizdim. İnşallah büyüdüğüm zaman öğretmen olarak buralarda hizmet etmek istiyorum.'' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA