Sarıyer'de 'Down Town Event Kafe' Açıldı

Zihinsel engelli gençler tarafından yönetilecek olan kafe, Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası'nda kapılarını açtı.

Sarıyer Belediyesi'nin desteğiyle İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı'nın (İZEV) hazırladığı sosyal sorumluluk ve istihdam projesi kapsamında "Down Town Event Kafe" açıldı.

Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası'ndaki kafenin kurucularından, vakfın genel koordinatörü Merve Kılıç, 30 yıldır farklı bireyler olarak tanımlanan çocuk ve yetişkinler için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Farklı bireylerin hayata katılması, sosyalleşmesi ve öz güvenlerini korumaları için çalışmalar yaptıklarını belirten Kılıç, "Aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi yürütüyoruz. Türkiye çapında çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl 'sanatta biz' başlıklı proje yaptık. Türkiye çapında 25 sergi gerçekleştirdik, yaklaşık 3 milyon insana farklı bireyler hakkında doğru bilgiyi ulaştırdık.Şimdi de Sarıyer Belediyesi hizmet binası içerisindeyiz. Projemiz bir etkinlik kafe konseptiyle bu gibi bireylerin profesyonelleşmesi için adım atmalarını sağlamak." dedi.

Türkiye'de birçok down kafe olduğunu hatırlatan Kılıç, burada gençlerin iş eğitimlerini tamamlayıp spesifik alanlarda uzmanlaşabileceklerini vurguladı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de belediye olarak böyle bir sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

Çocukların istihdam edilecekleri, sosyal güvencesini alabileceği, gelir sağlayabilecekleri bir kafe oluşturduklarını vurgulayarak, "Çocuklar burada çok mutlu olacaklar, burada her şey en ucuza verilmeye çalışılıyor, dolayısıyla en ucuza alınması lazım. Gıda sektöründeki marketlerin bedava değil ama indirimli olarak buraya ürün vermesini rica ediyoruz. Burada altı arkadaşımız istihdam edilecek, bu sayının artması için çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.
Kaynak: AA