Samsun'dan Kısa Kısa

Havza Belediyesi tarafından Makbule Yusuf Ölçer Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinin çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, okul bahçesinde devam eden çalışmaları inceleyerek okul müdürü Hüseyin Yavuz'dan bilgi aldı.

Yapılan her çalışmanın daha iyi bir gelecek sağlamak adına olduğunu belirten Sağlam, "Okullarımızın fiziki imkanlarının iyi olması, öğrencilerimizin daha iyi ortamlarda eğitim alması demek. Özellikle okul bahçelerinin düzenlenmesinde Havza Belediyemiz bizlere gereken hassasiyeti gösteriyor. Eğitim kurumlarına verdiği destekten ötürü Havza Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

Sağlam, yapılacak düzenleme ile okula basketbol ve voleybol sahası ile yürüyüş yolu kazandırılacağını kaydetti.

- Çiftçilere toprak analizi uyarısı

Ladik Ziraat Odasında görevli ziraat mühendisi Yunus Dal, çiftçilere toprak analizi yaptırmaları uyarısında bulundu.

Toprak analizinin üretim maliyetini düşüren en önemli faktör olduğuna dikkati çeken Dal, "Bilinçsiz gübre kullanımı toprak yapısının bozulmasının yanı sıra çevreye ve üreticinin cebine zarar veriyor. Onun için çiftçi tohumu tarlaya ekmeden önce toprak analizi yaptırmalı." diye konuştu.

Toprak analizinden beklenen yararın sağlanabilmesinin her şeyden önce toprak örneğinin kurallara uygun şekilde alınmasına bağlı olduğunu vurgulayan Dal, "Aynı tarlada gerek toprağın gerekse arazinin görüntüsünde belirgin bir farklılık varsa her bir alandan bağımsız toprak örneğinin alınması gereklidir. Tahlile gönderilecek toprak numunesi hayvan yatağı, ağaç altı, tümsek ve çukur olmayan değişik yerlerden alınmalıdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA