Salihli'de Akaryakıt Ve Kömür Sektörü Toplantısı

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen toplantıda ilçedeki akaryakıt ve kömür sektöründe yaşanan sorunlar ele alındı.

Salihli TSO meclis toplantı salonunda düzenlenen toplantıda benzin istasyonu ve kömür satıcısı üyelerinin sorunları görüşüldü.

Oda Başkanı İbrahim Yüksel, toplantıda yaptığı konuşmada, oda olarak 3 aylık periyotlar halinde sektörde inceleme yaptıklarını belirtti.

İlçede faaliyet gösteren benzin istasyonları ve kömür satışı yapan işyeri temsilcileri ile bir araya geldiklerini belirten Yüksel şunları söyledi:

"Bu sektörlerde faaliyet gösteren üyelerimizle bir süre önce anket çalışması yaptık. Anket çalışmamızın sonucuna göre bu iki sektördeki en büyük sıkıntı kalifiyeli eleman ve fiyatta yaşanan haksız rekabet. Akaryakıt sektöründe kayıt dışı satışların varlığı konusunda iddialar ve bundan kaynaklanan düşük fiyatlarla rekabette sıkıntı ortak yakınma konusunu oluşturdu. Kömür satıcılarının ise Tarım Kredi Kooperatifleri üyelerinin dışında kişilere satış yapmasından rahatsızlık duydukları anlaşıldı."

Başkan Yüksel ayrıca, diğer sektörlere yönelik inceleme ve anket çalışmalarına devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA