Sakarya'daki FETÖ/PDY Davası

KHK ile meslekten ihraç edilenlerin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 67 emniyet mensubunun 'anayasayı ihlal' ve 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan yargılanmasına devam edildi Mahkeme heyeti, 31 sanığın 'emniyet mahrem yapılanması'nda olup olmadıklarının araştırılması için dosyasının ayrılmasına, 2 sanığın adli kontrol hükümleriyle tahliye edilmesine karar verdi.

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında, aralarında kanun hükmünde kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 9'u tutuklu 67 polisin yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce özel olarak hazırlanan Ferizli Spor Salonu'ndaki duruşmaya, tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklarla avukatları ve yakınları katıldı.

Mahkeme Başkanı, dosyanın karar aşamasına geldiğini belirterek, "ByLock" kullandığı iddia edilmeyen 31 sanığın dosyalarının, "emniyet mahrem yapılanması"nda olup olmadıklarının araştırılması için ayrılacağını söyledi.

Avukatlar, tefrik kararı verilip verilmeyeceği hususunu mahkemenin takdirine bıraktıklarını belirtti. Avukatlar, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını yaptıklarını, bu aşamada toplanacak herhangi bir delil olmadığını ifade ederek, müvekkillerinin tahliye edilmesini istedi.

Söz verilen sanıklar da avukatlarının beyanlarına katıldıklarını, uzun süredir tutuklu olduklarını belirterek, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, "ByLock" kullanmadığı tespit edilen 31 sanığın "emniyet mahrem yapılanması"nda olup olmadıklarının araştırılması için dosyadan tefrikine, tutuklu sanıklar Hasan Talas ve İsmail Akuç'un adli kontrol hükümleriyle tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti, karar verilmek üzere dosyanın incelemeye alınması için duruşmayı erteledi.

Cumhuriyet Savcısı, önceki duruşmada, esas hakkındaki mütalaasında, tüm sanıkların "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan ise 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Sanıklar ve avukatları da esas hakkında savunmalarını yaptı.

- İddianame

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, aralarında KHK ile ihraç edilenlerin de bulunduğu 67 emniyet mensubu sanık hakkında "anayasayı ihlal suçundan" birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Mahkeme heyeti, 72 sanıklı davanın önceki duruşmalarında 5 sanığın dosyasının ayrılmasına karar verdi.
Kaynak: AA