Sağlık Çalışanlarına Etkili İletişim Eğitimi Verilecek

Çorum Sağlık İl Müdürlüğünce hazırlanan ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından onaylanan "Koruyucu Sağlık Hizmetlerinde İletişim ve Empatik Yaklaşım" başlıklı proje ile kentteki sağlık çalışanlarına etkili iletişim eğitimleri verilecek.

Sağlık çalışanlarının kendilerini daha iyi ifade ederek hasta ve hasta yakınları ile daha iyi iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek eğitim projesi için Sağlık İl Müdürü Ömer Sobacı ile OKA İl Koordinatörü Özgür Yalçın arasında protokol imzalandı.

Sobacı, yaptığı açıklamada, OKA'nin teknik destek programı kapsamında kabul edilen "Koruyucu Sağlık Hizmetlerinde İletişim ve Empatik Yaklaşım" adlı projeleri ile merkez ve 13 ilçedeki bütün sağlık çalışanlarına etkili iletişim eğitimleri vereceklerini belirtti.

Herkesin sağlığının korunduğu, sağlıklı ve mutlu bir il olmayı hedeflediklerini ifade eden Sobacı, şunları söyledi:

"Tüm sağlık çalışanlarımıza koruyucu sağlık hizmetlerinde etkili iletişim için gerekli olan; kendini ifade etme, dinleme, ikna ve empati kurma becerilerini kazandırmak, kişisel farkındalığı artırmak, mesajların etkin iletilmesini, iletişim kopukluklarının azaltılmasını içeren eğitimler vereceğiz. Bu sayede kurumumuz ile hasta ve hasta yakınları ile daha sağlıklı bir iletişim kanalı kurulmuş olmasını hedefliyoruz."

Kaynak: AA