'Roman Gibi Yaşayan Vatandaşların İstihdama Entegrasyonu Projesi'

Osmaniye’de "Roman Gibi Yaşayan Vatandaşların İstihdama Entegrasyonu Projesi" kapsamında düzenlenen mesleki eğitim kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, kent merkezi ve Hatay'ın Erzin ilçesinden 30 kişiye, proje kapsamında aşçı çırağı ve sepet örücülüğü eğitimi verildiğini belirtti.

Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesinin önemsendiğini ifade eden Kadıoğlu, şunları söyledi:

"AB'nin açmış olduğu bir programa hibe projesi başvurusunda bulunduk ve bu başvurumuz kabul edildi. Erzin Kadın Dayanışma Derneği ve Osmaniye Gelişim Derneği ile yürüttüğümüz projede roman gibi yaşayan vatandaşlarımıza kent merkezinde 15 kişiye aşçı çırağı eğitimi ve Erzin ilçesinde de 15 kursiyere yönelik sepet örücülüğü eğitimi verildi. AB proje desteği ile verilen eğitimler sonunda dezavantajlı kişilerin istihdam edilebilirliğine katkı sağladığımızı düşünüyorum."

Konuşmanın ardından, İş ve Meslek Danışmanı İbrahim Öksüz, iş arama becerileri, cv hazırlama, iş görüşme teknikleri, Öğretmen Ayça Uçar, dezavantajlı grupların hakları, sunulan hizmetler, Psikolojik Danışman Baran Karabulut da roman gibi yaşayan bireylerin ve ailelerinin karşılaştıkları sorunlar, toplumsal yaşamdaki yerleri konularında sunum yaptı.

Etkinlik sonunda, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, kursu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Kaynak: AA