Patlamada Ölen Suriyeli Bir Hafta Önce İşe Başlamış

Bursa'nın Gürsu ilçesinde bir iplikboya fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerden Suriyeli Sadık Ebu Hüseyin Kuceyce'nin bir hafta önce işe başladığı öğrenildi Türkiye'ye 4 yıl önce ülkesindeki iç savaştan kaçarak gelen Kuceyce'nin 7 çocuğu ile eşi, Şanlıurfa'daki çadır kentte yaşıyor.

Bursa'nın Gürsu ilçesinde bir iplik-boya fabrikasındaki patlamada yaşamını yitirenler arasında yer alan Suriyeli Sadık Ebu Hüseyin Kuceyce'nin söz konusu fabrikada bir hafta önce işe başladığı öğrenildi.

Bursa Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilere açıklama yapan Kuceyce'nin yeğeni Hamze Gazal, dayısını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Dayısının 4 yıl önce Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye geldiğini aktaran Gazal, şunları belirtti:

"Dayım, kardeşlerini savaşta kaybetti. Halep'teki evlerini bombaladılar. 7 çocuğu ve eşi Şanlıurfa'da çadır kentte yaşıyor. Kendisi de 15 gün önce çalışmak için Bursa'ya geldi. Bir hafta önce de bu fabrikada işe başladı. Suriye'de de boya işi ile uğraşıyordu. Patlamada hayatını kaybetti, çok üzgünüz."

Öte yandan Sadık Ebu Hüseyin Kuceyce'nin ailesine acı haberin verildiği, yakınlarının yarın cenaze işlemleri için Bursa'ya geleceği öğrenildi.

Bursa'nın Gürsu ilçesinde bir iplik-boya fabrikasında sabah saatlerinde meydana gelen patlamada 5 işçi yaşamını yitirmiş, 16 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: AA