Ortaokul Öğrencisi Vahit'in Akülü Sandalye Sevinci

Kütahya’da, rahatsızlığından dolayı yürüme güçlüğü çeken ortaokul öğrencisine akülü sandalye hediye edildi.

Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesince temin edilen akülü sandalye, dernek binasında Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu öğrencisi Vahit Zafer Şahan’a takdim edildi.

Dernek başkanı Hatice Yakar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şahan’ın kas hastalığından dolayı yürüme güçlüğü çektiğini öğrenince harekete geçtiklerini belirtti.

Şahan’ı ilk önce okulunda ziyaret ettiklerini dile getiren Yakar, şunları kaydetti:

"Okul müdürü Mehmet Demir, bize Vahit’in durumunu bildirince ilk önce oğlumuzu okulunda ziyaret ederek kendisine manuel tekerlekli bir sandalye hediye etmiştik. O gün, oğlumuzun hem okulunda hem de evinde rahat edebilmesi için kendisine bir de akülü sandalye hediye edeceğimizin sözünü vermiştik. Bugün burada hayırseverlerimizin desteğiyle temin ettiğimiz akülü sandalyemizi kendisine takdim ediyoruz. İnşallah güle güle kullansın."

Oğlunun küçük yaşlarda kas hastalığına yakalandığını ve yürümede güçlük çektiğini anlatan Vahit’in babası Orhan Şahan ise, desteklerinden dolayı okul müdürüne, Yakar’a ve hayırseverlere teşekkür etti.

Kendisine akülü sandalye hediye edildiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Vahit de, akülü sandalye ile hayatının daha da kolaylaşacağını, bunun için dernek başkanı Yakar’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA