Organlarıyla Nakil Bekleyenlere Umut Oldu

Eskişehir'de beyin ölümü gerçekleşen 55 yaşındaki bir kadının karaciğer, böbrek ve korneaları, organ nakli bekleyen hastalara nakledilmek üzere ailesi tarafından bağışlandı.

Eskişehir'de beyin ölümü gerçekleşen 55 yaşındaki Meryem Karaca'nın bağışlanan karaciğer, böbrek ve korneaları, organ nakli bekleyen hastalara nakledilmek üzere alındı.

Yaklaşık 10 gün önce geçirdiği beyin kanaması sonrası Afyonkarahisar'dan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Karaca'nın, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti.

Hastane yönetiminin organ bağışı konusundaki önerisi, Karaca'nın eşi Hüseyin Karaca, oğlu Murat Karaca, kızları Melike Özaslan, Macide Uza, damatları Evren Özaslan ve Emrah Uza tarafından olumlu karşılandı.

Bunun üzerine Karaca'nın karaciğer, böbrek ve korneaları, Prof. Dr. İlter Özer, Prof. Dr. Bülent Ünal ve Doç. Dr. Murat Ulaş'tan oluşan transplantasyon ekibi tarafından yapılan 4 saatlik cerrahi işlemler sonucunda alındı.

Karaca'nın böbreklerin Ankara'daki iki ayrı hastanede bekleyen hastalara, karaciğerin İstanbul'da nakil bekleyen bir hastaya ve korneaların ESOGÜ Hastanesinde tedavi gören hastalara nakledilmek üzere ilgili merkezlere gönderildi.

ESOGÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Başar Sırmagül, tüm insanlığa örnek olacak organ bağışı izninin yüce bir hareket olduğunu belirterek, beyin ölümü gerçekleşen bütün hastaların yakınlarının aynı duyarlılığı göstermesi gerektiğini vurguladı.
Kaynak: AA