Nijerya Büyükelçisinden ATO'ya Ziyaret

ATO Başkanı Baran: '(Türkiye ile Nijerya) Birbirimizin eksikliklerini tamamlayabilir, karşılıklı ticaretle birbirimizi destekleyebiliriz'.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Nijerya'nın karşılıklı ticaretle birbirini destekleyebileceğini ve eksikliklerini tamamlayabileceğini belirtti.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Nijerya'nın Ankara Büyükelçisi Ilyasu Audu Paragalda, Baran'ı ziyaret etti.

Ziyarette, Nijerya'nın resesyondan çıkarak hızlı bir büyüme kaydettiğini anlatan Paragalda, yatırım ve yakın iş birliği fırsatları oluşturmak istediklerini bildirdi.

Türk şirketlerinin Nijerya'da üretim yapmasını istediklerini vurgulayan Paragalda, Türk ürünlerinin Çin ürünlerine kıyasla daha pahalı ancak çok kaliteli olduğunu ifade etti.

Paragalda, "Türkiye'nin teknolojisini Nijerya'ya sokmak istiyoruz. THY'nin her gün uçuşunun olduğu tek Afrika ülkesiyiz. Bu uçuşları iki katına çıkarmaya çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Başkent Abuja'da ticaret odası kurmak istediklerine işaret eden Paragalda, Baran'ı ülkesine davet etti.

ATO Başkanı Baran ise Nijerya'nın çok özel bir ülke olduğunu, önemli bir nüfusunun bulunduğunu belirtti.

Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari'nin 17 Ekim'de Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlatan Baran, bu ziyaret sırasında sağlık ve turizm alanında iş birliği anlaşmaları imzalandığını anımsattı.

Türkiye'nin turizm ve müteahhitlik sektöründeki başarılarına dikkati çeken Baran, "Birbirimizin eksikliklerini tamamlayabilir, karşılıklı ticaretle birbirimizi destekleyebiliriz. Alabileceğimiz çok yol var. İki ülke arasındaki ticaret hacmini geliştirmek adına ATO olarak üzerimize düşen her ne varsa yapmaya hazırız." ifadesini kullandı.

Baran, Nijerya'nın birkaç sektör dışında yüzde 100 yabancı sermayeye izin vermeye başladığına işaret ederek, bunun iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak için önemli bir gelişme olduğunu bildirdi.

Nijerya'daki güvenlik ve konaklama sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurgulayan Baran, görüşmede Ankara ekonomisi hakkında da bilgi vererek, şehrin sağlık ve kongre turizmi, termal turizm, savunma ve havacılık sanayisinde kaydettiği gelişmeleri anlattı.
Kaynak: AA