Nijerya Büyükelçisi'nden ATO'ya Ziyaret

Nijerya Büyükelçisi Ilyasu Audu Paragalda’yı ağırlayan Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran "Birbirimizin eksiklerini tamamlayabilir, karşılıklı ticaretle birbirimizi destekleyebiliriz" dedi.

Nijerya Büyükelçisi'nden ATO'ya Ziyaret
Nijerya’nın Ankara Büyükelçisi Paragalda, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret etti. Nijerya ekonomisi hakkında bilgi veren Büyükelçi Paragalda, "Nijerya resesyondan yeni çıktı. Hızlı bir büyüme kaydediyor. Yatırım ve yakın iş birliği fırsatları oluşturmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Nijerya Büyükelçisi Ilyasu Audu Paragalda, durgunluktan çıkan Nijerya ekonomisinin hızlı bir büyüme kaydettiğini belirterek, Türk iş adamlarını ülkesinde yatırım yapmaya davet etti.

"Türk ürünleri çok kaliteli"

Türk şirketlerinin Nijerya’da üretim yapmasını istediklerini vurgulayan Büyükelçi Paragalda, Türk ürünlerinin Çin ürünlerine kıyasla daha pahalı ancak çok kaliteli olduğunu belirterek, "Türkiye’nin teknolojisini Nijerya’ya sokmak istiyoruz. Türk Hava Yolları Nijerya’ya günde iki kez sefer düzenliyor. Türk Hava Yollarının her gün uçuşunun olduğu tek Afrika ülkesiyiz. Bu uçuşları iki katına çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Başkent Abuja’da ticaret odası kurmak istediklerini de söyleyen Paragalda, ATO Başkanı Baran’ı Nijerya’ya davet etti.

"Birbirimizin eksiklerini tamamlayalım"

ATO Başkanı Gürsel Baran ise Büyükelçi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İnşallah en kısa zamanda bu teklifi değerlendirerek ülkenizi ziyaret etmek isterim. Nijerya çok özel bir ülke. Çok önemli bir nüfusa sahip" şeklinde konuştu.

Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak 17 Ekim’de Türkiye’yi ziyaret ettiğini hatırlatan Baran, bu ziyaret sırasında sağlık ve turizm alanında iş birliği anlaşmaları imzalandığını söyledi.

Türkiye’nin turizm ve müteahhitlik sektöründeki başarılarından da söz eden Baran, "Birbirimizin eksiklerini tamamlayabilir, karşılıklı ticaretle birbirimizi destekleyebiliriz. Alabileceğimiz çok yol var. İki ülke arasındaki ticaret hacmini geliştirmek adına Ankara Ticaret Odası olarak üzerimize düşen her ne varsa yapmaya hazırız. Nijerya’nın birkaç sektör dışında yüzde 100 yabancı sermayeye izin vermeye başladı.

Bu, iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak anlamında önemli bir gelişme. Nijerya’daki güvenlik ve konaklama sorunlarının çözülmesi gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Büyükelçi Paragalda’ya Nijerya Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Oluwakemi Osunnaike eşlik etti. Ziyaret sırasında ATO Başkan Yardımcısı Mustafa Deryal ile Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Karaoğlan da hazır bulundu.
Kaynak: İHA