Nevşehir'de Lale Devri Ve Damat İbrahim Paşa Sempozyumu Gerçekleştirilecek

Türk Tarih Kurumunun (TTK) desteğiyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından 9-12 Kasım 2017 tarihlerinde Nevşehir’de “Uluslararası Lale Devrinde Osmanlı Devleti ve Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Sempozyumu” gerçekleştirilecek.

Nevşehir'de Lale Devri Ve Damat İbrahim Paşa Sempozyumu Gerçekleştirilecek
Ağırlıklı olarak Lale Devri, Damat İbrahim Paşa ve Nevşehir’in kuruluşunu konu edinecek olan sempozyumda, döneme damgasını vuran Sadrazam Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın uygulamalarının yanı sıra Sultan III. Ahmet (1703-1730) döneminden başlamak üzere Osmanlı Devleti’nde yaşanan iktisadi, içtimai, askeri, siyasi ve diplomatik gelişmeler ele alınacak. Paşa’nın doğup büyüdüğü Muşkara köyünün Nevşehir’e dönüşümünün de inceleneceği sempozyum, bu nedenle kent tarihi için de önemli bir etkinlik olma özelliğini taşıyor.

9 Kasım 2017 günü saat 10.00’da başlayacak olan sempozyumun açılış oturumunda Prof. Dr. Feridun Emecen, Prof. Dr. Geza David, Prof. Dr. Abdülkadir Özcan ve Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal gibi alanın önde gelen isimleri yer alıyor. 2 gün sürecek olan etkinliğe yurt içi ve yurt dışından 80’in üzerinde akademisyen ve araştırmacı katılıyor.
Kaynak: İHA