Nazilli'nin Madalya Avcısı Özel Öğrencileri

Nazilli Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim gören bedensel ve zihinsel engelli öğrenciler geçtiğimiz ay siçerisinde katıldıkları Denizli Pamukkale Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları’ndan madalyalarla döndü.

Nazilli'nin Madalya Avcısı Özel Öğrencileri
Sevinçlerini aileleri ve öğretmenlerinin yanı sıra Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük ile paylaşan Özel öğrenciler çeşitli hediyelerle de ödüllendirildi. Toplamda18 madalya alarak ilçenin gururu olan öğrencileri kutlayan Kaymakam İbrahim Küçük, “Bu başarıyı, sizler için yeni yapılacak olan okulunuza özel bir spor salonu sözü de vererek taçlandırmak istiyorum” dedi.

Denizli’de 11-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunlarından derece alarak dönen Nazilli Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi Öğrencilerini Kaymakam İbrahim Küçük makamında ağırladı. Ziyarette ilçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Cihan Koçyiğit, Okul Müdürü Hakan Bay, Müdür Yardımcıları Burcu Pakalın, Hatice Tunay, Beden Eğitimi Öğretmenleri Özcan Apaydın, Abdülkadir Gökmen ve madalya avcısı öğrenciler katıldı.



Denizli Pamukkale Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunlarına davet üzerine okuldan 1 İdareci ve 3 öğretmen nezaretinde toplam 10 sporcu katıldı.

Takım halinde 3 öğrenci Karma Bocce(2 özel oyuncu+1 partner oyuncu) branşında, ferdi olarak 4 öğrenci atletizm branşında, 3 öğrenci masa tenisi branşında okullarını temsil etti. Türkiye’nin her bölgesinden yaklaşık olarak bin 500 öğrenci, antrenör ve gönüllü öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda kendi kategorilerinde ter döken merkez öğrencileri madalyaların büyük bölümünü topladı. Oyunlarda Bocce branşında 3 sporcu hem ferdi hem karma yarışmalarda toplam 5 altın madalya, atletizm branşında 6 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya, masa tenisinde 1 altın, 3 gümüş, 1 bronz madalya olmak üzere toplamda 3 branşta 18 madalya alarak büyük bir başarıya imza attılar.

“Bizim için her öğrenci özel”

Bu özel öğrencileri toplumsal hayata kazandırmak adına hem idarecilerin hem de öğretmenlerin yakından ilgilendiklerini ifade eden Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Küçük, "Bizim için her öğrenci özel. Biz tüm öğrencilerimizi seviyoruz, fakat bu özel öğrencilere daha farklı bir sevgimiz var. Çünkü zor koşullarda okullara gelip eğitim almaya çalışıyorlar. Devlet olarak da bu özel öğrencilerimizin eğitim almaları için tüm imkanlarını seferber etmiş durumdadır. Yakın bir zamanda bakım onarımı bitince başka bir okula geçecekler. Bu okulda daha iyi şartları olacak, sporlarını daha rahat yapacaklar. Çocuklarımızı sporla, sosyal aktivitelerle olsun hayat kazandırmak, toplumun bir parçası haline getirmek gerekiyor. Gördüğünüz gibi bazı spor dallarında madalyalar almışlar. Bizimde öğretmen arkadaşlarımızdan ricamız bu sayıların daha da yükseltilmesidir. Biz de devlet her türlü destekle arkalarındayız. Onlar için yeni taşınacakları okula özel bir spor salonu yaparak başarılarının daha da artmalarını ve hayata daha iyi motive olmalarını sağlayacağız. Ben özellikle Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunlarına katılan öğrencilerimiz İlkay Aydın, Mustafa Alkan, Mehmet Yılmaz, Aytaç Bozyiğit, İbrahim Dursun, Nurdan Seven, Selim Atmaca, Ahmet Emirkaya, Sadık Seven ve Teycan Gökcan adlı öğrencilerimiz yürekten kutluyor, kendilerine destek veren aileler başta olmak üzere partner arkadaşları, öğretmenleri ve idarecilerini de ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA