Maltepe, Ata'sını Saygı Zinciri Ve Saygı Dalışıyla Anacak

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79’uncu yılında Maltepe’de anlamlı etkinliklerle anılacak. Maltepe sahilinde saygı zinciri oluşturulacak anma etkinliğinde, 25 dalgıç tarafından da saygı dalışı gerçekleştirilecek. Atatürk aşığı Japon mühendis Yoshinori Moriwaki de, saygı dalışında yer alacak.

Maltepe, Ata'sını Saygı Zinciri Ve Saygı Dalışıyla Anacak
Maltepe Belediyesi, Atatürk’ün ölümünün 79’uncu yılında 25 dalgıcın katılacağı “Ata’ya Saygı Dalışı” etkinliğine ev sahipliği yapacak. Maltepe’deki anma etkinlikleri kapsamında sahilde, “Ata’ya Saygı Zinciri” oluşturulacak ve Atatürk mavi gözleriyle denizden çıkacak. Uzun yıllardır İstanbul’da çalışan, Atatürk aşığı İngiliz ressam Ned Pamphilon’a ait “Atatürk’ün Gözleri” tablosu, Atatürk posteri ve dev Türk bayrağını sönmeyen meşaleler eşliğinde denizden çıkaracaklar arasında bu yıl, 20 yıldan daha fazla bir süre İstanbul’da bulunan, tam bir Türkiye ve Atatürk aşığı Japon mühendis Yoshinori Moriwaki de yer alacak. Etkinlikler çerçevesinde 10 Kasım Cuma günü saat 08.00’dan itibaren, Bostancı sahilinden Küçükyalı’ya kadar insan zinciri oluşturulacak. Zincir sonrasında, “Fikirler Asla Ölmez” yazılı, Atatürk baskılı tişörtleri ve ellerinde bayraklarıyla binlerce vatandaş, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 9’u 5 geçe, saygı duruşunda bulunacak.

Belediye korosu sahne alacak

Etkinlikte, yetmiş kişilik Maltepe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun güne özel oluşturduğu repertuvarında Vardar Ovası, 10. Marşı, İzmir Marşı ve Atatürk’ün sevdiği şarkılara da yer verilecek. Ayrıca alanda, dev Atatürk posteri ve Türk bayrağı açılacak.
Kaynak: İHA