Lüleburgaz'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu

Lüleburgaz'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü, törenle kutlandı.

Eski Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, Kaymakam Mustafa Kaya, CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Belediye Başkanı Emin Halebak, 65. Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Albay Yavuz Bali, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri katıldı.

Tören, Belediye Başkanı Halebak ve sivil toplum kuruluşlarının, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Halebak, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, 100 yılda geçse de bazı şeylerin değişmeyeceğini söyledi.

İnsanların birlik ve beraberlik içerisinde vatan topraklarını bundan 95 yıl önce düşman işgalinden kurtardığını belirten Halebak, bugün olsa yine herkesin vatan toprağı için savaşacağını ifade etti.

Kurtuluşun 95. yılında yine omuz omuza ve yan yana olduklarını kaydeden Halebak, şöyle konuştu:

'Birileri bizi özgürlüğümüzden, bağımsızlığımızdan, birliğimizden, bütünlüğümüzden etmek için mücadele edecek, bizlerde kararlılık içerisinde onu korumanın mücadelesini vereceğiz. Tehlike nereden ne şekilde gelirse gelsin, Türk ulusu tarih boyunca özgürlüğünü korudu. Çok yakın bir geçmişte 15 Temmuz'u bir hatırlayalım. Hiç ummadığımız, düşünmediğimiz planlamadığımız bir şekilde, düşman bu defa cepheden gelmedi. Saldırabileceğimiz, gözümüzü ufka dike bileceğimiz bir cephe yoktu. Öylesine haince ve sinsice bir planla üstümüze gelindi ki, bu defa bu planı yapanlar 'işte şimdi bu ulusu çökerttik' demiş olabilirler. Ama Kuvayı Milliye ruhu, içimizde var olan bu inanç ve düşünce, o günde tekrar yüzeye çıktı ve bütün bu planları yapanların planlarını boşa çıkardı. Biz bugün Lüleburgaz'da 95 yıldan sonra bu meydanda toplanabilmişsek, çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlarımızla tüm halkımızla birlikte kurtuluş bayramımızı kutlayabiliyorsak, Ulu Önder Atatürk'ün bize emanet ettiği bu vatanı, cumhuriyeti, bu demokrasiyi, herkese ve her şeye rağmen koruma inancından kaynaklanıyor. Düşmanlarla savaşarak vatanı için hayatını veren tüm şehitlerimizi de saygı ve minnetle anıyoruz.''

Konuşmaların ardından tören, öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları ekibi gösterisi ve kortej geçidiyle sona erdi.

Kaynak: AA