Kahta İHH Arakanlılar İçin Toplandı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kahta Şubesi, Adıyaman’da Cumartesi günü yapılması planlanan ‘Arakan Yararına Kahvaltı’ programı için toplantı düzenledi.

Kahta İHH Arakanlılar İçin Toplandı
Kahta Gençlik Merkezinde düzenlenen toplantıya İHH Kahta Temsilcisi İsmail Tümer ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Arakan’da yaşanan acı ve zulümlere dikkat çeken İHH Kahta Temsilcisi İsmail Tümer, Arakanlı Müslümanların yararına düzenlenecek olan kahvaltı programında toplanacak yardımların Arakan’da zor durumda olan Müslümanlara gönderileceğini söyledi.

Temsilci İsmail Tümer, "Rohingyalı Müslümanların sayısı daha önceleri yaklaşık 4 milyondu. En son yaşanan vahşet ve zulümlerden sonra bu sayı ne yazık ki, 5 yüze kadar geriledi. 1982 den bu yana Arakan’da yaşanan bir vahşet söz konusu. Arakanlı Müslümanların yaşadığı bu vahşetten dolayı kardeşlerimiz evsiz barksız ve çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Oradaki kardeşlerimizin yardımlarımıza ihtiyaçları var. İşte bu Cumartesi günü Adıyaman’da düzenleyeceğimiz ‘Arakan yararına kahvaltı’ programında toplanacak olan yardımlar Arakan’da zulme uğrayan Müslüman kardeşlerimize gönderilecek. Hafta sonu bütün Adıyamanlıları yapacağımız programa bekliyoruz. Allah, katılan veya katılamayan bütün Müslümanlardan razı olsun. Toplantımıza ev sahipliği yapan Kahta Kültür Merkezi Müdürü Nebi Bulut kardeşimize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA