İl Başkanı Aydın'dan Birlik Çağrısı

Adalet ve Kalkınma Partisi Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin gelişmesinin önündeki en büyük engelin terör olduğunu belirterek bunun da ancak birlik ve beraberlik ruhuyla aşılabileceğini söyledi.

İl Başkanı Aydın'dan Birlik Çağrısı
AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın, Ağrı ve ilçelerine yönelik güzel çalışmaların olacağını, aynı zamanda Vali Süleyman Elban’ın belediyeciliği iyi bilen bir bürokrat olduğunu bu yüzden Ağrı’nın çok şanslı olduğunu dile getirdi. İl Başkanı Aydın, Vali ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban’ın belediyecilik adına 2 kitap yazdığını ve belediyeciliğinin ruhunu bildiğini ifade etti.

Hizmet etmekle işin bitmediğini savunan ve insanlara dokunmak gerektiğini vurgulayan Aydın, “İnsanlarımıza dokunmak lazım, hemhal olmak lazım, insanlarımızın gönüllerine hitap etmek lazım. Bu yönde çalışmalarımız var. Ağrımız için güzel projelerimiz var. En büyük projelerimizden biri biz Erzurum Bulvarına, alternatif bir yol yapmayı planlıyoruz, Bulut Mahallesi’nden başlamak üzere Murat, Alpaslan, Kurtuluş, Fevzi Çakmak ve TOKİ’den Fırat Mahallesi’ne çıkar. Bu trafiği de hafifletecektir. Bununla birlikte daha güzel şeyler var, ama istihdama yönelik Vali Bey muhtemelen bu yönde bir geziye çıkacak. Bursa ve İstanbul gibi büyükşehirlerde oradaki iş adamlarımızın burada yatırım yapmaları noktasında bir gayret içerisindedir. Bizde bu konuda elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ama burada biraz istihdam alanımızı arttırmamız lazım. Çünkü bizim en büyük sorunumuz, evet AK Parti ile birlikte çok şükür çağ atladık. Ulaştırmadan, sağlığa, eğitimden tut diğer alanlara kadar. Sosyal hizmetler ve sosyal yardımlaşmalar noktasında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş atılımlar yapıyoruz. İstihdam noktasında da bizimde işverenlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. AK Parti sosyal politikalar ile birlikte burada istihdamın arttırılması noktasında bir gayret içerisindedir. KOSGEP, SODES, SERKA gibi sosyal projelerle hükümetimiz diyor ki benim oradaki vatandaşım iş sahibi olsun” dedi.

‘Sivil toplum kuruluşlarında gür sesle seslerini çıkarması lazım’

İstihdamın arttırılmasında büyük bir çaba sarf ettiklerini ifade eden Aydın, PKK’ya sert eleştirilerde bulundu. Aydın, “Taşeron terör örgütü insanlarımızı buradan kaçırtıyor. İnsanlarımızı ve işverenlerimizi tehdit ediyor. Tehditlerden dolayı işverenlerimizin burada kurmuş oldukları düzenlerini bozuyorlar. Haraca bağlıyorlar, tehdit ediyorlar, çok şükür hükümetimiz bu konuda son dönemlerde yaptıkları çalışmalarla bunun önüne engel oldu, ama insan olarak bu yörenin birer bireyi olarak bizlerinde bu konuya biraz duyarlı olmamız lazım, sivil toplum kuruluşları olarak. Çünkü buradaki insanımız bunun zararını görüyor. Hükümetimiz bu kadar çalışma yaparken, bu kadar hizmet yaparken, destekleme ile hibe kredileri ile bu kadar teşvik yaparken, diğerleri ne yapıyor. İnsanlarımızın ekmeği ile oynuyorlar. Artık düşün yakamızdan dememiz lazım, millet olarak Ağrı halkı olarak hepimizin kol kola girip artık bunlara yakamızdan düşün, biz hükümetimizle, devletimizle insanımızla mutluyuz, mutlu yaşamak istiyoruz. Ekmeğimizle oynamayın dememiz lazım. Sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunuyorum, biz burada yaşıyoruz ya, burası bizim memleketimiz. Biz burada ekmek yiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarında gür sesle seslerini çıkarması lazım. Ben inanıyorum bu heyecanla azimle, şevkle biz başaracağız. Ağrı’nın geleceği güzel olacak eli öpülesi Ağrı insanımıza selamlarımı gönderiyorum. Hürmetlerimi gönderiyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA