GÜNDEM ÖZETİ / 9 Kasım 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Başbakan Yıldırım ABD'de

- Başbakan Binali Yıldırım, ABD'ye yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde Washington'da Başkan Yardımcısı Mike Pence ile bir araya gelecek.

- Yıldırım, Washington'un ardından New York'a gidecek, Türkiye'nin New York Başkonsolosluğunda Musevi toplumu temsilcileriyle buluşacak.

- Birleşmiş Milletler binasını ziyaret edecek Yıldırım, Genel Sekreter Antonio Guterres ile bir araya gelecek.

- Yıldırım, Lotte York Palace Otel'de verilecek akşam yemeğinde, yatırımcı ve iş adamlarına hitap edecek.

(Washington/New York)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Dünya Sağlık Örgütünün düzenleyeceği "Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Sağlık Sistemleri" programına katılacak.

(Madrid)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sheraton Hotel'de düzenlenecek "Şehircilik Şurası Bildirge Okunması" programına iştirak edecek.

(Ankara/15.00)

3- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ikinci gün oturumlarında yer alacak. Romanya Savunma Bakanı Mihai- Viorel Fifor ve Arnavutluk Savunma Bakanı Olta Xhaçka ile ayrı ayrı görüşecek olan Canikli, DEAŞ'la mücadele konulu toplantıya katılacak.

(Brüksel)

4- TBMM'den

- Genel Kurulda, Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Kanun Tasarısı üzerinde görüşmeler devam edecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ekonomi Bakanlığının 2018 yılı bütçesi görüşülecek.

(TBMM/14.00/10.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Adnan Menderes Üniversitesi akademik yılı ve teknokent açılışına katılacak, Valiliği ziyaret edecek, Sanayi ve Ticaret Odası Sertifika Töreni ile İncirliova Deve Sucuğu coğrafi işaret başvurusunun yapılmasına iştirak edecek, AK Parti İl Başkanlığına ve OSB'ye ziyaret gerçekleştirecek.

(Aydın/11.00-12.30-14.00-14.30-15.00-15.30)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ticaret Sanayi Odası ve İmam Hatipliler Platformu toplantılarına katılacak, AK Parti İl Başkanlığını, esnafı ve Valiliği ziyaret edecek.

(Hakkari/11.30-15.30)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Haliç Kongre Merkezi'nde 3. Global Satshow etkinliği ile Conrad İstanbul Bosphorus Otel'de Türk Keneşi Haberleşme Bakanları Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/09.00/11.00)

4- TÜİK, eylül ayı motorlu kara taşıtları istatistikleri ile finansal yatırım araçlarının ekim ayı reel getiri oranlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30 )

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından resmi törenle karşılanacak. Trump ve Şi, ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Pekin)

2- Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile görüşecek.

(Cakarta)

3- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg basın toplantısı düzenleyecek.

(Brüksel)

4- ABD ile Türkiye arasında vize işlemleri konusunda yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Washington/Ankara)

5- Suudi Arabistan’daki görevden almalar ve tutuklamalar ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Riyad)

6- Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Beyrut)

7-Yemen'de yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Sana)

8- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılandığı davanın görülmesine Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'nda meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 51'i tutuklu, 13'ü firari 92 sanığın yargılanmasına Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

(Kocaeli/09.30)

- Isparta'da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 700 Kara Harp Okulu öğrencisini Ankara'ya götürmeye çalıştıkları iddia edilen 9'u tutuklu 21 sanığın yargılanmasına Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Isparta/13.00)

- İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesinde, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Tuzla Orhanlı Gişeleri ve Mehmetçik Vakfı'nda meydana gelen olaylarda biri polis 6 kişinin şehit edilmesi, 42 kişinin yaralanmasına ilişkin 4 subay, 178 Hava Harp Okulu öğrencisi ve 5 er olmak üzere 184'ü tutuklu 187 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/09.30)

- İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde, FETÖ/PDY'ye yönelik, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 143 polisin "casusluk ve yasa dışı dinleme" suçundan yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde biri polis iki kişinin şehit edildiği, 46 kişinin de yaralandığı Sarıyer'deki Borsa İstanbul'un işgal edilmesine ilişkin 1'i firari 2 binbaşının da aralarında bulunduğu tutuklu 15 sanığın yargılanmasına İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(İstanbul/09.30)

- FETÖ/PDY'nin "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla, firari sanıklar Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 33'ü tutuklu 81 sanığın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün Marmara Üniversitesindeki akademik yapılanmasına yönelik dava kapsamında, 13'ü tutuklu 15 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

2- İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, Can Dündar'a silahlı saldırı davasının görülmesine devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, özel maçta Romanya ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Cluj/21.15)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes, deplasmanda İspanya'nın Barcelona Lassa takımıyla karşılaşacak.

(Barcelona/23.00)

3- 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu, Kuzey İrlanda-İsviçre ve Hırvatistan-Yunanistan maçlarıyla başlayacak.

(Belfast/Zagreb/22.45)

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA