GÜNDEM ÖZETİ / 8 Kasım 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Şehircilik Şurasına katılacak.

(Ankara/13.00)

2- Başbakan Binali Yıldırım, ABD'de temaslarda bulunacak.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa'da Dünya Demokrasi Forumu çerçevesinde bir panelde konuşacak, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile görüşecek ve Strazburg’da yaşayan Türklerle bir araya gelecek.

(Strazburg)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Valiliği ziyaret edecek, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelecek, Sur esnafı, Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti teşkilatını ziyaret edecek, Vakıflar Genel Müdürlüğü bölge toplantısına katılacak.

(Diyarbakır/10.00-14.00)

2- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/13.00)

3- TBMM'den

- Genel Kurulda, Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde görüşmelere devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının 2018 yılı bütçeleri görüşülecek.

- Çevre Komisyonunda, Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine başlanacak.

(TBMM/14.00/10.00/11.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ATO Congresium'da 10. Uluslararası Enerji Kongresi'ne iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, IPRU 2’nci Olağan Genel Kurulu'na katılacak, İstanbul yeni havalimanında incelemelerde bulunarak basın açıklaması yapacak.

(İstanbul/11.00/14.00)

3- TÜİK, eylül ayı sanayi üretim ile perakende satış endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Brüksel'de NATO Karargahı'ndaki Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısı'nın Savunma Bakanları Oturumu'na katılacak.

- Canikli aralarında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD Savunma Bakanı James Mattis ve Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in de bulunduğu çeşitli ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

(Brüksel)

2- Almanya'daki COP23 iklim görüşmeleri takip edilecek.

(Bonn)

3- ABD Başkanı Donald Trump’ın Asya turu kapsamında Güney Kore’deki temasları takip ediliyor.

(Seul/Ankara)

4- ABD ile Türkiye arasında vize işlemleri konusunda yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Washington/Ankara)

5- Suudi Arabistan’daki görevden almalar ve tutuklamalar ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Riyad)

6- Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifasının ardından gelişmeler izleniyor.

(Beyrut)

7- Yemen'de yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

8- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

GÜNCEL

1- FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

2- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılandığı davaya Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

3- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'nda meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edecek.

(Ankara/09.30)

4- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davaya Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/10.00)

5- Darbe girişimi sırasında Ankara'nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığında yaşanan olaylara ilişkin 330 sanığın yargılanmasına Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

6- Darbe girişiminde Ankara Kara Harp Okulunda yaşanan eylemler nedeniyle 5'i firari, 75'i tutuklu 239 kişinin yargılanmasına Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

7- İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesinde, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Tuzla Orhanlı Gişeleri ve Mehmetçik Vakfı'nda meydana gelen olaylarda biri polis 6 kişinin şehit edilmesi, 42 kişinin yaralanmasına ilişkin 4 subay, 178 Hava Harp Okulu öğrencisi ve 5 er olmak üzere 184'ü tutuklu 187 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/09.30)

8- FETÖ'nün darbe girişiminde biri polis iki kişinin şehit edildiği, 46 kişinin de yaralandığı Sarıyer'deki Borsa İstanbul'un işgal edilmesine ilişkin 1'i firari 2 binbaşının da aralarında bulunduğu tutuklu 15 sanığın yargılandığı davanın duruşması İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

(İstanbul/09.30)

9- İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde FETÖ/PDY kapsamında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 143 polisin yargılandığı "casusluk ve yasa dışı dinleme" davasının görülmesine devam edilecek.

(İstanbul/09.30)

10- Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın ''silahlı terör örgütünü yönetme'' ve ''terör örgütü propagandası yapmak'', 3 sanığın da ''silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme'' suçundan İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

11- Seri cinayet zanlısı Atalay Filiz'in, tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürdüğü gerekçesiyle "tasarlayarak kasten öldürme" ve "nitelikli hırsızlık" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşması Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(İstanbul/10.00)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İngiltere'de temaslarda bulunacak.

(Londra)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Romanya ile oynanacak özel maçla ilgili Dr. Constantin Radulescu Stadyumu'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Milli takım, son çalışmasını yapacak.

(Cluj/19.30/20.00)

2- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Gaziantep Basketbol-Ventspils, Rosa Rodom -Banvit ve Murcia-Pınar Karşıyaka maçları oynanacak.

(Ventspils/18.00/Rodom/20.30/Murcia/22.30)

3- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda Zenit St. Petersburg-TOFAŞ ve Hapoel Bank Yahev-Galatasaray Odeabank maçları yapılacak.

(St. Petersburg/20.30/Kudüs/21.15)

4- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda Demir İnşaat Büyükçekmece-Khimik ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Cluj Napoca maçları yapılacak.

(İstanbul/19.00/20.30)

5- Voleybol Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi 3. tur ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Avusturya'nın Posojilnica takımıyla karşılaşacak.

(Klagenfurt/22.20)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA