Gazi Üniversitesinden 'Vejetaryen Menü' Uygulaması

Yaklaşık 80 bin öğrenci ve 8 bin personel için vejetaryen menü uygulaması hayata geçirildi Rektör Prof. Dr. Uslan: 'Hem öğrencilerimizden hem de akademik ve idari personelimizden talepler vardı. Bizler de bu görüşleri dikkate aldık ve vejetaryen mönü uygulamasını hayata geçirdik'

Gazi Üniversitesi, yaklaşık 80 bin öğrencisi ve 8 bin personeli için vejetaryen menü uygulamasını hayata geçirdi.

Gazi Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, vejetaryen mönü uygulaması kapsamında, üniversitesinin 30 yemekhanesinde, normal menü dışında, yemekhanelerde et içermeyen yemekler de sunulmaya başlandı.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, uygulamaya ilişkin, "Hem öğrencilerimizden hem de akademik ve idari personelimizden talepler vardı. Bizler de bu görüşleri dikkate aldık ve vejetaryen mönü uygulamasını hayata geçirdik." değerlendirmesinde bulundu.

Öğrenci yemeklerine 4 yıldır zam yapılmadığını da ifade eden Uslan, ihtiyaç sahibi 3 bin öğrencinin ücretsiz yemek yediği bilgisini aktardı.

Yemekhanelerde personel-öğrenci ayrımı yapılmadığına işaret Uslan, "Öğretim üyelerimiz ne yiyorsa öğrencilerimiz de aynı yemeği yemeye devam ediyor. Ayrıca yemek ücretlerine 4 yıldır zam yapılmıyor ve öğrencilerimize de 1 lira 40 kuruştan yemek veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Yenimahalle Belediyesi ise Gazi Üniversitesinde her sabah sıcak çorba dağıtımına devam ediyor.

Kaynak: AA