Fethiye'de İlk Kez Yat Ve Tekne Ekipmanları Sergisi Açıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, ilk kez düzenlenen Marine Tech Yat ve Tekne Ekipmanları Sergisi törenle açıldı.

Fethiye'de İlk Kez Yat Ve Tekne Ekipmanları Sergisi Açıldı
Fethiye’nin Karagözler Mahallesi Kayıkhane Meydanı’nda ilk kez düzenlenen ve 4 gün açık kalacak olan sergide 50 farklı firma stant açtı. Marmaris Fuarcılık (MARFO) tarafından ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesinin destekleriyle düzenlenen törene Fethiye Belediye Başkan Vekili Mehmet Sezgin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı üyeleri ve çok sayıda deniz sever katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan MARFO Genel Müdürü Volkan Gürcan, Fethiye’de ilk defa gerçekleşen Marine Tech Yat ve Tekne Ekipmanları sergisine 50 farklı firmanın katıldığını belirtti.

Gürcan; “Fethiye’de ve bölgede denizden ekmek kazanan, deniz turizmini yapan herkesin ihtiyaçlarını karşılamak ve yeni ürünlerle tanıştırmak için organizasyonumuza katıldılar. İzmir, İstanbul, Marmaris, Fethiye, birçok bölgeden farklı bayilikleriyle, üretimleriyle katılan katılımcılarımız var. Sektörle ilgili herkesi organizasyonumuza davet ediyoruz” diye konuştu.

Fethiye’nin marka değerindeki doğa güzelliklere dikkati çeken DTO Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan: “İnsanlar dünyada kendilerini tanıtmak için marka yaratma peşinde. Bizim marka yaratmak gibi bir derdimiz yok, zaten kendiliğinden oluşmuş coğrafyamız sayesinde markalarımız var. Göcek, Ölüdeniz, Saklıkent gibi elimizde dünya harikası markalarımız var. Bunları yaşatmak için burada yatçılıkla meşgul oluyoruz. Bölgemizdeki en önemli gelir kaynaklarından birisi marine ve yatçılıktır. Bu konuda arkadaşlarımızın daha ileriye gitmesi için bu tür organizasyonların bölgemizde her zaman olması gerekiyor. Ekonomik açıdan dar boğazda olduğumuz bir zamanda böyle bir şeye cesaret edip gelip, burada yapan Marmaris Fuarcılığa teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Fethiye Belediye Başkan Vekili Mehmet Sezgin de: “İnşallah 2018 yılında bu yapılan fuar turizmimize olumlu katkılarda bulunur ve herkesin yüzü güler. Fethiye Marine Tech Yat ve Tekne Ekipmanları sergisi tüm Fethiye’ye hayırlı olsun” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından fuarın açılış kurdelesini Fethiye Belediye Başkan Vekili Mehmet Sezgin, DTO Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan ve MARFO Genel Müdürü Volkan Gürcan birlikte açtı. Sergi alanını ve katılan firmaları tek tek gezen DTO Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan ve katılımcılar, denizcilikle ilgili malzemeler hakkında bilgi aldılar.
Kaynak: İHA