EMSİAD Başkan Yardımcısı Özer Açıklaması

'KOBİ'lerimiz büyük bir ivme içinde, yeter ki desteklensinler, başarı hikayeleri peş peşe gelecektir. Hükümetin bu konuda attığı adımları çok olumlu buluyoruz'

Elektrik Malzemeleri Satıcıları İşadamları Derneği (EMSİAD) Başkan Yardımcısı Hasan Özer, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) Türk ekonomisinin bel kemiğini oluşturduğunu belirterek, "KOBİ'lerimiz büyük bir ivme içinde, yeter ki desteklensinler, başarı hikayeleri peş peşe gelecektir. Hükümetin bu konuda attığı adımları çok olumlu buluyoruz." ifadesini kullandı.

Özer, yazılı açıklamasında, Başbakan Binali Yıldırım'ın "KOBİ'lerimiz eğer teknoloji düzeyi yüksek ürün ve yatırımlara girerse yüzde 70'i ödemesiz, yüzde 30'u geri ödemeli her KOBİ için 5 milyon lira destek sağlayacağız." açıklamasının önemli olduğunu vurguladı.

KOBİ'lerin Türk ekonomisinin bel kemiğini oluşturduğuna işaret eden Özer, "KOBİ'lerimiz büyük bir ivme içinde. Hiçbir olumsuzluk onları yıldırmıyor. Yeter ki desteklensinler, büyük başarı hikayeleri peş peşe gelecektir. Hükümetin bu konuda attığı adımları çok olumlu ve yerinde buluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Özer, Stratejik Ürün Desteği Programı ile yerli ve milli ürünlerin ayrıca destekleneceğine inandıklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Ekonomide temel amacımız katma değeri yüksek ürünlere KOBİ'lerimizi yöneltmek. Yerli malı üretiminin artması, sermayenin ülkemizde kalması demektir. Teknolojik Yatırım Destek Programı adı altında yapılacak destek, finansman sıkıntısı çeken KOBİ'lerimize çok iyi gelecek. Destekler arttıkça KOBİ'lerimiz dev sanayi tesislerine dönecektir. 'Made in Turkey' kavramı ilk defa bu denli kuvvetlendi."
Kaynak: AA