Doğubayazıt'ta Modern Kamu Binaları Yükseliyor

Doğubayazıt ilçesinde Gürbulak Sınır Kapısı güzergâhında yapımı devam eden modern kamu binaları ve lojmanlar, ilçenin çehresini değiştirecek.

Doğubayazıt'ta Modern Kamu Binaları Yükseliyor
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca sağlanan kaynakla başlatılan çalışmalar kapsamında, Türkiye-İran karayolundaki Gürbulak Sınır Kapısı’na yaklaşık 5 kilometre mesafede Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binası ve hangar inşa ediliyor. Sınır kapısının Türkiye tarafındaki Gürbulak Köyünde ise gümrük personeli için 4 blok halindeki 160 daireden oluşan lojmanların yapımına devam ediliyor. İlçenin modernizasyonu kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde, şehir merkezinde hizmet veren İlçe Zirai Karantina Müdürlüğü ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü için, aynı karayolunun Doğubayazıt çıkışında yeni bir binanın inşasına başlandı. Her iki kurum, yapımına devam edilen söz konusu binada hizmet verecek. Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Ulaş Akhan, çalışmalar tamamlandığında ilçenin çehresinin değişeceğini belirtti.

Akhan, “Binaların teslimiyle hem bölgenin çehresi değişecek, hem de kurumlarımız yeni ve modern binalarda daha sağlıklı bir hizmet sunacaklar” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA