Darıca'da Sağlıklı Ve Doğru Beslenme Teknikleri Anlatıldı

Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Sağlıklı ve Doğru Beslenme" konulu söyleşide Dr. Ender Saraç tarafından sağlıklı beslenme hakkında önemli bilgiler verildi.

Darıca'da Sağlıklı Ve Doğru Beslenme Teknikleri Anlatıldı
Ekranların sevilen ismi Dr. Ender Saraç, Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde beslenme kültürünün çocuk yaşlarda başladığına dikkat çekerek anne ve babaları uyardı. Programda sağlıklı beslenme ile ilgili önemli bilgiler veren Dr. Ender Saraç, “Unutulmaması gereken en önemli konu sağlıklı yaşamın çocukluktan itibaren ele alınması gereken bir konu olmasıdır. Bu konuda ebeveynlere çok iş düşüyor, Özellikle şekerli yiyeceklerden, asitli içeceklerden ve hazır gıdalardan çocuklarımızı uzak tutmalıyız” dedi.

“Artık mutfak kültürümüzde eskisi gibi kaliteli ve iyi bir beslenme kalmadı” ifadelerini kullanan Dr. Ender Saraç, “Fast food kültürü bizi ezdi geçti. Kanser, karaciğer, kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalık, kötü, sağlıksız beslenme ve stresten dolayı oluşmaya başladı.

Ancak toplumda bir uyanış da başladı.

Artık akıl kazanmaya başladı.

Kendine iyi bakan, zararlı maddelerden uzak duran, kilosuna ve bedenine dikkat eden kişiler de çok daha uzun ve sağlıklı yaşamaya başladı.

Ülkemizde, ortalama ömür uzadı. Ama belli bir yaştan sonra insanlarımız hastalıklarla uğraşıyor. 60 yaşın üzerinde milyonlarca insan hastalıklı şekilde yaşıyor. Bunun önüne geçmenin yolu sağlıklı beslenmeden geçiyor” şeklinde konuştu
Kaynak: İHA