ÇOGEP 'Kurtuluştan Cumhuriyete' Projesi

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, "Kurtuluştan Cumhuriyete" adlı projenin kapanış etkinliği gerçekleştirildi.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki etkinlikte, Eskişehir'deki 63 okulun öğrencilerin katılımıyla Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Ankara'da Kurtuluş Savaşı'ndaki en çetin savaşların yaşandığı yerler, şehitlikler, anıtlar ve Anıtkabir gezilerini kapsayan projede, emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi.

Şehit Barış Öztürk Ortaokulu öğrencisi Ebru Çetin, proje hakkında yazdığı kompozisyonu okudu.

İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, etkinlikte yaptığı konuşmada, projede İl Emniyet Müdürlüğüne destek verenlere teşekkür etti.

Yarının teminatı olan gençleri, milli ve manevi duygularla en iyi şekilde donatmanın önemine değinen Dinç, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızı ve gençlerimizi milli ve manevi değerlerle yetiştirmek en önemli görevimizdir. Emniyet teşkilatımız bu bilinçle hareket ediyor. Birlik ve beraberlikle her türlü güçlüğün üstesinden gelebileceğimizi 15 Temmuz'da bir kez daha gösterdik. Demokrasi zaferiyle devletimiz ve milletimiz her zamankinden daha güçlüdür. Söz konusu projemizle çocuklarımız Türk milletinin Atatürk önderliğinde verdiği mücadeleyi, milli birlik ve beraberlik ruhunu hissederek öğrendi. Bu değerlerimizi korumak, saygı ve sevgiyle gençlerimize kazandırmak toplum hayatımızın sağlam temellerle devam etmesi için son derece önemli ve gereklidir. Geleceğimiz ve güçlü ülkemizi umudu olan, sorumluluğunun farkından olan bir neslin yetişmesinde yardımcı olmaya gayret edeceğiz."

Kaynak: AA