Bakan Özlü, AYTO'ya Geliyor

Aydın Ticaret Odası’nda “Türkiye Patentleniyor” sloganıyla düzenlenecek olan Aydın Patent ve Coğrafi İşaretler Sempozyumu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleşecek.

Bakan Özlü, AYTO'ya Geliyor
9 Kasım Perşembe günü Bakan Faruk Özlü’nün katılımlarıyla düzenlenecek olan “Aydın Patent ve Coğrafi İşaretler Sempozyumu”nda Türk Patent Kurumu yetkililerince Patent, Marka ve Coğrafi İşaretlerin önemi anlatılacak. 10.00-14.35 saatleri arasında sürecek olan sempozyum sonunda Bakan Özlü katılımcılara belgelerini verecek.

AB nezdinde Türkiye’nin ilk ürünü, ikinci markası “Aydın İnciri”nin coğrafi işaret tescilinin sahibi Aydın Ticaret Odası hizmet binasında gerçekleşecek sempozyum sonunda İncirliova Belediyesi ve Aydın Ticaret Odası’nın birlikte başvuru sürecini tamamladığı İncirliova Deve Sucuğunun da başvurusu online olarak yapılacak. Aynı zamanda coğrafi işaret tescili Aydın Ticaret Borsası’na ait olan “Aydın Kestanesi” ile Aydın Ticaret Odası tarafından tescil ettirilen “Aydın İnciri” de Bakan Özlü’ye ikram edilecek.

Gerçekleşecek Sempozyum ile ilgili konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Bir dizi etkinlik için İlimize gelecek olan Bakanımız Faruk Özlü’yü Odamızda ağırlayacak olmaktan dolayı çok mutlu ve heyecanlıyız. Bakanımıza hem sempozyumun ana teması coğrafi işaretlerle ilgili çalışmalarımızı hem de İlimizin ekonomisi ve sanayisi ile ilgili görüş ve taleplerimizi iletme fırsatı bulmayı önemsiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA