Ankara'da Gazilere Yapılan Saldırıya Tepkiler

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Ankara'da iki gazinin darbedilmesi olayını kınadığını bildirdi.

Milletvekili Durmuşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, şehitlik ve gazilik ünvanlarının, hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek kadar büyük bir şeref olduğu belirterek, açıklmasının devamında şunlara yer verdi:

"Önceki gün Ankara'da, gazi Jandarma Astsubay Çavuş Muzaffer Oktay, gazi Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Kızılkaş ve ailelerine yönelik gerçekleştirilen menfur saldırıyı kınıyorum. Güvenlik kameralarına yansıyan olay anını izleyen her vatandaşımız gibi büyük bir üzüntü duyuyor, gazilerimize ve ailelerine acil şifalar diliyorum.Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz bu millet, gazi bir millettir, meclisimiz gazi bir meclistir. Şehitlik ve gazilik ünvanları, bizim için hiçbir maddi değerle, hiçbir dünyevi makamla ölçülemeyecek kadar büyük bir şereftir." Ayrıca şehitler, gaziler ve ailelerinin, temsil ettikleri değerler, ağırbaşlı duruşları, vatan sevgileri ve kahramanlıklarıyla yeni nesiller için adeta birer rehber olduğunu aktaran Durmuşoğlu, tüm şehitleri rahmet ve minnetle yad ettiğini belirtti.

Kaynak: AA