AK Parti Tunceli İl Başkanından Kılıçdaroğlu'na 'Diktatör' Tepkisi

AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek, "Şayet diktatör görmek isteyenler varsa kendi tarihlerine baksınlar. Çok fazla dile getirmeye gerek yoktur lakın tek bir gerçeklik her şeyi ifade eder kasetle gelenle halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı yan yana geldiğinde bu halk gerçekliği görür" dedi.

AK Parti Tunceli İl Başkanından Kılıçdaroğlu'na 'Diktatör' Tepkisi
AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek, partisinde düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki “diktatör” benzetmesine tepki gösterdi.

İl Başkanı Tek açıklamasında, “Biz Dersim’den, Tunceli’den sesleniyoruz eğer birileri diktatörleri tanımak istiyorsa diktatörlerin kim olduğunu bilmek istiyorsa buyursun Tunceli’ye, Dersim’e gelsin” dedi.

Ana Muhalefet Partisinin “diktatör” benzetmesiyle halk tabanında yer almaya çalıştığını belirten İl Başkanı Fatih Tek, “Diktatör kimdir, 38’de Dersim’de katliam yapanlar mı, yoksa Dersim dahi diyemeyenler midir? Diktatör kimdir, bir babanın gözleri önünde oğlunu asan mı, yoksa Dersim’in acısına ortak olan mıdır? Diktatör kimdir, 1980 darbesini yapan mı, yoksa halkın derdini dile getiren midir? Diktatör kimdir, Dersimli binlerce Alevi yurttaşı süren mi, yoksa Aleviyi, Kürdü, Romanı, Çerkezi bir araya getirip sorunlarına çözüm sunmak isteyen midir? Diktatör kimdir, 15 Temmuz günü darbeci askerlerin yol açtığı kişi midir, yoksa halkı sokağa çağırıp tankların topların önünde duran yiğit insanlar mıdır” ifadelerini kullandı.

Açıklamasını sürdüren Tek, “Eğer birileri diktatörleri tanımak istiyorsa diktatörlerin kim olduğunu bilmek istiyorsa buyursun Tunceli’ye, Dersim’e gelsin. Dersim 38 kayalıklarını ziyaret etsin, Laç deresini ziyaret etsin. O vakit diktatör kimdir kendisi bilir kendisi tanır. Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan özür dilediğinde dahi bu halkın acısına ortak olmayanlardır diktatör. Diktatörler Dersim’in orta yerinde kışla binası inşa edip katliamı planlayanlardır. Halkın acısını anlayanlar ise kışla binasını müzeye çevirip toplumsal bellek ve hafıza yaratanlardır. Bizler AK Parti Tunceli ailesi olarak bir kez daha ifade ediyoruz bu kutsal topraklar şahittir bu coğrafya da Kürtçe’nin, Zazaca’nın yasaklandığı günlerden bu günlere geldik. Şayet diktatör görmek isteyenler varsa kendi tarihlerine baksınlar. Çok fazla dile getirmeye gerek yoktur lakın tek bir gerçeklik her şeyi ifade eder kasetle gelen ile halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı yan yana geldiğin de bu halk gerçekliği görür zaten” diye konuştu.

Kendilerine diktatör diyenlere Yunus Emre, Hacı Bektaşı Veli, Pir Sultan, Yörük Ali Efe olarak seslendiklerini kaydeden İl Başkanı Tek, "Biz Türkiye’yiz Biz Adnan Menderesiz, Hacı Bektaşı Veliyiz, Kara Fatmayız Biz Türkiye’nin geleceği için adım atanlarız. Tek partili döneme karşın meydanlar da çoğalan bir olalım, iri olalım diri olalım şiarıyla adım atan Türkiye’nin gelecek tohumlarıyız. Çanakkale’de bir olduk 15 Temmuz’da iri olduk ve bugün diriliyoruz birlik olmak beraber olmak için sesimizi yükseltiyoruz. Necmettin öğretmenin kalemi ile yazıyoruz hayallerimizi ve o hayallerimizi Ak davanın kararlı ve etkin duruşu ile var ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA