Yanlış Anlaşılma Bomba Paniğine Neden Oldu

Gaziantep’te aşırı yoğunluğun yaşandığı bir markette, müşterinin “aşırı yoğunluktan para kasası patlayacak” söylemi, diğer müşterilere bomba paniği yaşattı. Yanlış anlaşılan ve kısa sürede yayılan söylem nedeniyle olay yerine gönderilen bomba imha ekipleri tarafından müşteriler ve çalışanlar dışarı çıkarılarak, içeride patlayıcı arandı.

Yanlış Anlaşılma Bomba Paniğine Neden Oldu
Edinilen bilgiye göre, Şahinbey ilçesi Karataş Mahallesi’nde bulunan bir markette öğle saatlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle bir müşteri, “Aşırı yoğunluktan para kasası patlayacak” dedi.

Bu ifadeleri yanlış anlayan başka bir müşteri ise “İçeride bomba varmış” diye hızla marketten çıkınca diğer müşteriler de paniğe kapıldı. Bazı müşterilerin kapıya yönelmesi ile yaşanan izdihamda, bazıları ise polis ekiplerine markette bomba bulunduğu ihbarını yaptı. Üst üste gelen ihbar üzerine Gaziantep Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanları, terörle mücadele ekipleri ve Şahinbey Araştırma Şubesi ekipleri, bomba imha uzmanları, terörle mücadele ekipleri olay yerine sevk edildi.

Markette bulunan tüm müşteriler ve çalışanlar dışarı çıkartılarak, çevrede geniş güvenlik tedbirleri alındı. Olay yerine getirilen dedektör bomba arama köpeği ’Gece’ ile markette arama yapıldı.

Ekiplerin yaptıkları detaylı aramalarda patlayıcı maddeye rastlanmazken, olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı ortaya çıktı
Kaynak: İHA