Vezirköprü'de Öğrenci Servis Sürücülerine Eğitim

Vezirköprü ilçesinde öğrenci servis sürücülerine yönelik eğitim semineri gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma trafik ekiplerince Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen eğitimde, sürücülerin dikkat etmesi gereken konular ele alındı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, burada yaptığı konuşmada, seminerle okul taşıtlarının karışabileceği trafik kazalarını önlemek ve çocukların güvenli trafik ortamında eğitimlerini sağlamanın amaçlandığını söyledi.

Servis şoförlerinin diğer sürücülere göre çok daha dikkatli olmaları gerektiği vurgulayan Aslan, "Sizlerin görevi çok büyük, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yarınlara siz taşıyorsunuz. Sizler can taşıyorsunuz, diğer sürücülere göre daha da dikkatli olmanız gerekiyor." dedi.

Arslan, okul müdürlerinden de erken saatte dersi biten öğrenciler için servis saatine kadar okullarda kurs düzenlemelerini istedi.

İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Hasan Güler de servis kapasitesinin üzerinde öğrenci taşımanın yasak olduğunu, araca başka yolcu da alınmaması gerektiğini belirterek, yaklaşan kış ayları nedeniyle araçların kış şartlarına göre hazırlanması gerektiğini ifade etti.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Özgür Tüccar ise gelecek yıl okul servis yönetmeliğinin değişeceğini belirterek, servislerde kamera, emniyet kemeri gibi konularda daha çok detay aranacağına dikkati çekti.

Kaynak: AA