Van'da Kaçak Kesim Yapan Barakalar Kaldırıldı

Van Büyükşehir Belediyesi, Bostaniçi Mahallesi’nde bulunan canlı hayvan pazarı alanında kaçak kesim yapan barakları kaldırdı.

Van'da Kaçak Kesim Yapan Barakalar Kaldırıldı
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatları doğrultusunda harekete geçen Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, kaçak kesim yapan vatandaşları uyararak, barakaları kaldırmalarını ve kaçak kesime son vermelerini istedi. Uyarılara rağmen kurdukları barakalarda kaçak kesim yapanlara yönelik operasyon yapıldı. Akşam saatlerinde güvenlik güçleri ve zabıta ekiplerinin yer aldığı operasyonda, kaçak kesim yapan barakalar kaldırıldı.

Konuya ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Halis Barut, gerekli hijyen ve altyapı şartlarından yoksun alanlarda yapılan hayvan kesimlerinin çevre ve insan sağlığı açısından risk oluşturduğunu ifade etti.

Halis Barut, söz konusu alanda yıllardır kaçak kesim yapıldığını belirterek, “Bizler defalarca bu arkadaşlarımızı uyardık. Genel Sekreterimiz Mustafa Yalçın ve yardımcıları Salih Allahverdi, Mahmet Yaşar ve Fazıl Tamer’in de bulunduğu bir toplantıda bu arkadaşların yaptıkları işin yanlış olduğunu kendilerine söyledik ve onları ikna etmeye çalıştık. Ancak tüm bunları dikkate almayarak kaçak kesime devam edenlere yönelik müdahale etmek zorunda kaldık. Zaten mevcut canlı hayvan pazarımızda mezbahanemiz bulunmaktadır. İsteyen vatandaşlarımız bu mezbahanemizde cüzzi bir fiyatla hayvanlarını veteriner hekim kontrolünde daha sağlıklı bir şekilde kestirebilecekler” dedi.

Zabıta ekiplerinin halkın sağlığını tehdit eden kaçak kesimlerle 7 gün 24 saat mücadele edeceğini vurgulayan Halis Barut, sık sık denetim yapılarak kaçak kesimlere müsamaha gösterilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Barut, ayrıca vatandaşları kaçak kesimleri “153 Alo Zabıta” hattına bildirmeleri konusunda duyarlı davranmaya davet etti.
Kaynak: İHA