Validen Yolculara Kitap Sürprizi

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, şehirlerarası otogarda "Yol Arkadaşım Kitap Olsun" kampanyası kapsamında yolculara kitap dağıttı.

Validen Yolculara Kitap Sürprizi
Bayburt Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından halkın okuma alışkanlığı kazanmasına katkı sağlamak amacıyla yürütülen "Yol Arkadaşım Kitap Olsun" projesi kapsamında şehir terminalinde etkinlik gerçekleştirildi.

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can ve Milli Eğitim personelinin hazır bulunduğu etkinlikte Vali Pehlivan, otogardaki firma yetkilileriyle bir araya gelerek vatandaşların kitap okuma alışkanlığı edinmesini amaçlayan "Yol Arkadaşım Kitap Olsun” kampanyası kapsamında yolculara kitap dağıtacaklarını söyledi.

Vali Pehlivan, daha sonra teker teker il dışına gidecek olan otobüsleri gezerek burada bulunan yolculara iyi yolculuklar temennisinde bulunarak kitap dağıttı.

Vali Pehlivan, çok güzel bir çalışma başlattıklarını ifade ederek "Bu çalışmamızın başlığı ‘Yol Arkadaşınız Kitap Olsun.’ Tabi kitap okumak çok önemli. Kitapla yarenlik edilmesi, dostluk kurulması çok önemli. Bu kampanya ile hem seyahat eden, seyahatte okumaya zamanı olacağını düşündüğümüz vatandaşlarımıza hediye vermek suretiyle kitaplarımızı yolcularımıza hediye ettik" dedi.



"Ülkemiz koşar adımlarla hedeflerine doğru ilerliyor"

Bayburt’tan İstanbul, Ankara, Antalya gibi şehirlere seyahat eden vatandaşların bu sırada kitap okuma fırsatı bulabileceklerini vurgulayan Pehlivan şunları kaydetti:

"Yolcularımıza hediye takdim etmek ve onların yol boyunca elbetteki yanındakilerle muhabbette edeceklerdir ama okumaya da zaman ayırmalarını teşvik etmek ve bu vesileyle de gençlerimize özellikle çocuklarımıza yolculuk eden yetişkinler aracılığıyla mesaj ulaştıracak olan bu kitapları belki de torunlarına çocuklarına hediye edecek olan büyükleri aracılığıyla da onlara bir mesaj ulaştırmak istiyoruz."

Kitaplar aracılığıyla gurbetteki hemşehrilerine selam gönderdiklerini de ifade eden Vali Pehlivan "Kitaplar aracılığıyla da selamını oraya iletmek bu vesileyle herkesi kitap okumaya davet ediyoruz. Özellikle geçlerimizi çocuklarımız inşallah büyüklerimiz bu konuda ellerinde kitaplarla onlara örnek olacaklardır. Örnek olmalarını biz arzu ediyoruz. Yurdumuzun her kesiminde okumaya ne kadar ağırlık verirsek ilime, bilime, teknolojye ne kadar ağırlık verirsek inanıyoruz ki toplumumuz da gelişim yolunda hızlı adımlarla ilerleyecektir. Çok şükür ülkemiz koşar adımlarla hedeflerine doğru ilerliyor. Ve bunu kültür ve eğitim alanındaki çalışmalarla da donatırsak yapılan işler, atılan adımlar çok daha kalıcı olacaktır. Ve geleceğe inşallah çok daha emin adımlarla ilerlemek nasip olacaktır" diye konuştu.

Hediyelerini alan yolcular ise yürütülen kampanyadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Kaynak: İHA