Tunceli'de Karla Mücadele Hazırlıkları

Tunceli'de karla mücadele çalışmalarında kullanılacak tüm iş makineleri ile araçların bakım ve onarımı yapıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin merkez dahil 8 ilçede, yaklaşık 30 bin kişinin yaşadığı 366 köy ve bin 87 mezrayı kapsayan 3 bin 336 kilometre yol ağında karla mücadele çalışması yürüteceklerini belirtti.

Tunceli'de kış mevsimin yoğun kar yağışıyla geçtiğine dikkat çeken Yıldırım, şunları söyledi:

"Tunceli'de kar yağışı aralık ve mart ayları arasında etkili oluyor. Bu sürede Pülümür, Nazımiye, Hozat ve Ovacık ilçelerinde kar yağışı, yer yer 2 ile 3 metreyi aşabiliyor. Vatandaşlarımızın kış mevsiminde mağduriyet yaşamaması için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl kış mevsiminde karla mücadelede görev alacak tüm iş makinelerimizin bakım onarımı tamamlandı ve hazır bekletiyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda 8 karla mücadele ekibimiz, yaklaşık 140 personel ve 50'ye yakın iş makinesi ile önceliğimiz grup köy yolları, taşımalı eğitim yapılan yollar, hastası olan köyler ve karakol yolları olmak üzere 24 saat kesintisiz çalışacağız."

Yıldırım, geçen kış sezonunda iş makineleri ile 12 bin kilometre karla mücadelesi yapıldığını ve yaklaşık bir milyon 400 bin lira tutarında akaryakıt harcandığını belirterek, karla mücadele çalışmasının İl Özel İdaresine toplam 4 milyon 300 liraya mal olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA