Tuna Açıklaması '10 Kasım'da 10 Bin Gönüllüyle Tüm Dünyaya Mesaj Vereceğiz'

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 10 Kasım’da 10 bin gönüllü vatandaşla oluşturacakları dünyanın en büyük ‘Canlı Atatürk Portresi’ ile Türkiye’den dünyaya mesaj vereceklerini söyledi.

Tuna Açıklaması '10 Kasım'da 10 Bin Gönüllüyle Tüm Dünyaya Mesaj Vereceğiz'
Toroslar Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Hamit Tuna başkanlığında yapıldı. Başkan Tuna, toplantıda yaptığı konuşmada, Guinness rekorlar kitabına da girmesi hedeflenen Atatürk Portresi etkinliği için meclis üyelerinden de destek ve katkı beklediklerini kaydetti.

Tuna, zaman zaman Atatürk’e karşı yapılan çirkin saldırı ve ifadelere bu organizasyonla en güzel cevabı vereceklerini vurguladı. İçel’de 1946 yılından bu yana en büyük Cumhuriyet Meydanı’nı yapan bir belediye olmaktan büyük şeref duyduklarını belirten Tuna, bu etkinlik ile Toroslar Cumhuriyet Meydanı’nın tarihi bir ana ev sahipliği yapacak olmasının da mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Cumhuriyetin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hep birlikte anmak için tüm İçel halkını 10 Kasım’da Toroslar Cumhuriyet Meydanı’na davet eden Başkan Tuna, 10 bin gönüllü ile oluşturacakları dünyanın en büyük Canlı Atatürk Portresi ile bir dünya rekoru kırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu rekor denemesinin İçel’in ve Türkiye’nin tanıtımına da katkı sağlayacağına işaret eden Tuna, “Bugün demokrasinin himayesinde bir ülke var ise Ulu Önderimiz Atatürk başta olmak üzere O’nun silah arkadaşları, şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir. Zaman zaman ulu önderimize karşı yapılan çirkin saldırı ve ifadeler bizleri derinden üzmektedir. Ama Cumhuriyet çocukları olarak dik duruşumuzla o güzel portrenin içerisinde 10 Kasım’da ulu önderimizi sizlerle birlikte anacağız. Bu etkinliğimiz ulusal ve uluslararası düzeyde ses getirecektir. Ülkemizi kurtarıp, Cumhuriyetimizi ilan eden, ortaya koyduğu vizyon ve muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir ülke olma hedefini gösteren büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e her zaman minnettar olmaya devam edeceğiz. O’nun için tüm hemşehrilerimizden 10 Kasım’da bu etkinlik için destek bekliyoruz. 10 Kasım Cuma günü saat 07.00’de Toroslar Cumhuriyet Meydanı’nda buluşalım. Kimsenin Atatürk’e dil uzatamayacağını, ilkelerini devam ettiren bir milletin olduğunu Türkiye’den herkese bir mesaj olarak vereceğiz” dedi.

Kaynak: İHA