TİKA'dan Guatemalalı Doktorlara Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Sağlık Bakanlığı iş birliğinde Guatemalalı doktorlara başkent Ankara'da eğitim verildi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Guatemala'dan gelen 4 uzman doktora Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kolposkopi alanında bir hafta eğitim verildi.

TİKA ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde Guatemala’nın ikinci büyük şehri Quetzaltenango’daki San Juan De Dios Batı Bölge Hastanesi doktorlarına Ankara’da kolposkopi eğitimi verilmesi projesiyle kadın/anne sağlığının iyileştirilmesi konusunda maddi ve insani kaynakları kısıtlı Guatemala’ya destek verilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında, Türkiye’nin kolposkopi alanındaki bilgi, tecrübe ve kapasitesi Guatemalalı uzman doktor heyetiyle paylaşıldı. Türk Kolposkopi ve Servikal Patolojiler Derneği Başkanı Prof. Dr. Kunter Yüce de Guatemala uzman doktor heyetine seminer verdi.

Program sonunda katılımcılar, TİKA ve Sağlık Bakanlığına teşekkür ederek, Türkiye ve Guatemala arasında özellikle sağlık alanındaki proje ve faaliyetlerin artarak devam etmesini arzu ettiklerini belirtti.

Kaynak: AA