Sümer, Servis İşletmecileri İle Buluştu

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer sektörlerle yapacağı buluşmaların ilkini Antalya Servis Araçları İşletmeleri Esnaf Odası ile gerçekleştirdi.

Sümer, Servis İşletmecileri İle Buluştu
AK Parti Antalya İl Başkanlığı binası önünde gerçekleşen programa Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan ile çok sayıda servisçi esnafı katıldı.

Programda okul servis araçları ile ilgili düzenlenen yeni yönetmelik ile ilgili konuşan Sümer, “Okul servis araçları ile ilgili yapılan yeni düzenleme hepimizin yakından takip ettiği ve önemsediği bir mevzudur. Vatandaşlarımızın en kıymetli varlıklarını taşıyan siz ulaşım esnafımızın özellikle Antalya’da ne kadar titizlikle çalıştığını biliyorum. Sizlere bu konuda ne kadar teşekkür etsek az. Servisçiler Odası olarak Antalya’da gereken her türlü düzenlemeleri daha yönetmelik gündemde yokken tamamlayarak önemli bir işi başardınız. Araç içi kamerasından, belge ve güvenlik önlemlerine kadar Odamıza kayıtlı bütün araçları ve esnafımız hemşerilerimize en iyi hizmeti sunuyor. Mesleğinize olan bu saygınızdan dolayı tüm esnafımızı tebrik ediyorum. Bizlerde siyasiler olarak bu hizmet kalitesini daha yukarıya taşımak için yeni yönetmelikler ve düzenlemeler ile ilgili sizleri her zaman dinledik dinlemeye de bu sektör buluşmalarımız ile devam edeceğiz. Oda başkanlarımızla her zaman sizler için elimizden geleni yapıyoruz “ dedi.



Esnaf için verimli bir buluşma

Esnaflar ile gerçekleşen programın son derece verimli geçtiğini dile getiren AESOB Başkanı Dere de “Oda başkanlarımızla beraber her türlü kanun, tebliğ ve genelgeyle ilgili esnaflarımızla her zaman bir araya geliyoruz eğitimler yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde çıkan yeni yönetmelikle ilgili vali yardımcımızın başkanlığında Büyükşehir Belediyemiz, Emniyetimiz, Milli Eğitim, Sosyal Hizmetler müdürlüğümüzün yer yer aldığı toplantıda sizlerin adına oda başkanım ve ben toplantıya katıldık. Önümüzdeki günlerde siz değerli esnaflarımızla yeni yönetmelikle ilgili Esnaf Odalar Birliğimizde bir eğitim programı yapacağız. Bugün misafiri olduğumuz il başkanımız bu süreçte dâhil birçok alanda bizlere yardımını esirgemeyen, bizim gibi düşünen bizimle beraber sanki bu olayları yaşıyormuş gibi gerekli mercilere ulaştırıyor çözümü konusunda bizlere önemli bir destek sağlıyor. Başkanımız sektör toplantılarının ilkini servisçiler odamızla gerçekleştirdi önümüzdeki günlerde de otobüsçüler odamızla, şoförler ve taksiciler odamızla buluşacak. Bu programın oldukça verimli geçtiğini düşünüyorum. Gerçekleşecek buluşmaların da esnafımız için bu şekilde devam edeceğine inanıyorum.”

Öğrenci velilerinin için rahat olsun

Yeni yönetmelikle ilgili gereken her türlü düzenlemelerin servis araçlarında yer aldığını belirten Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin ise, “Bizi bu güzel programda buluşturan il başkanımız Rıza Sümer’e teşekkür ediyorum. Biz Servisçiler odası olarak her zaman İl Başkanımızla sizlerin sorunlarını ilete bilmek için görüşüyoruz. Sağolsun bu konuda il başkanımızın kapısı bu konuda sonuna kadar bizlere açık. İl Başkanımızda içimizden gelen, odamıza emeği geçen bizler için değerli bir isimdir. Servisçilerimiz için önemli bir sürecin içerisinden geçiyoruz. Ne yazık ki İstanbul ve İzmir de yaşanan talihsiz olaylardan dolayı servisler üzerinde yoğun bir baskı oluştu bununla ilgili sıkıntılarımızı başkanımızla paylaşmak için bu gün buradayız. Antalya servisçiler odası esnafı olarak bizim bu yönetmelikle alakalı her hangi büyük bir sıkıntımız yok. Servislerimiz bu yönetmelik daha gündem de yokken yürürlüğe girmemişken birçok düzenlemeyi esnaflarımız zaten yapmıştı. Ancak İstanbul ve İzmir de yaşanan olayların bizleri etkilemesi o illere göre düzenlemelerin yapılması bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi. Bunların çözümü için başkanımıza gereken bilgileri verdik. Antalyalı hemşerilerimize daha iyi hizmet vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda velilerimizin okul yönetimlerimizin içi rahat olsun” dedi.

Kaynak: İHA