'Sondan Önce-3 Aşk-4 Mevsim' Yeniden Sahnede

İDOB'un eseri, 8, 9, 11 ve 14 Kasım'da Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), neoklasik-modern bale eserleri "Sondan Önce-3 Aşk-4 Mevsim"i bu sezon yeniden sahnelenecek.

İDOB'dan yapılan açıklamaya göre, ilk temsil için perde 8 Kasım akşamı Kadıköy Belediye Süreyya Opera Sahnesi'nde açılacak. Eser, 9, 11 ve 14 Kasım'da tekrarlanacak.

Gece, David Sonnenbluck'un "Sondan Önce" adlı neoklasik "pas de deux"sü ile başlayacak. Müziği R. Strauss'a ait olan eser, sanatçının yıllar önce Belçika'da koreografisini yaptığı "Aşk Şarkısı" adlı balenin son bölümü. Bu eseri, Sonnenbluck'un neoklasik koreografisi "3 Aşk" takip edecek.

"3 Aşk", Çaykovski'nin son bestesi ve başyapıtı sayılan "Patetik" senfoni müziği ile aşk acılarını konu ettiği neoklasik bir eser.

Uğur Seyrek'in koreografisi "4 Mevsim", aynı adlı konçertosuyla tanınan İtalyan keman virtüözü ve besteci Vivaldi'nin bu eserinin bölümlerini, dansın estetiği ve çeşitli simgeler, metaforlarla zenginleştirilmiş anlatım gücüyle "Aşkın Dört Mevsimi" olarak uyarladığı modern balesi.

"3 Aşk" ve "4 Mevsim", İstanbul Devlet Opera ve Balesi için yapılan bale eserleri olma özelliğini de taşıyor.

"Sondan Önce" adlı eserde Melike Koper ve Oliver Spence, Hüma Ersel ve Batu Büklü, Özde Eren ve Alican Güçoğlu dönüşümlü dans edecek.

"3 Aşk"ta Altın Kadın"ı Melike Koper ve Özde Eren, "Yeşil"i Gizem A. Tuncay ve Melih Mertel, Julia Hartman ve Olcay Tunçeli, Büşra Ay ve Oliver Spence, "Kırmızı"yı Deniz Kılınç ve Batur Büklü, Asena Ökte ve Can Bezirganoğlu, Büşra Ay ve Çağatay Özmen, "Mavi"yi İlke Kodal ve Mehmet N. Arkan, Melike Koper ve Oliver Spence, "Ekru"yu Berfu Elmas ve Alican Güçoğlu, Asena Ökte ve Oliver Spence dönüşümlü oynayacak.

"4 Mevsim"de "İlkbahar"ı Gizem A. Tuncay, M. Nuri Arkan, Asena Ökte ve Cem Çelik, "Yaz"ı Deniz Kılınç ve Batur Büklü, Melike Koper ve Çağatay Özmen, "Sonbahar"ı Julia Hartmann ve Olcay Tunçeli, Berfu Elmas ve Alican Güçoğlu, "Kış"ı İlke Kodal ve Egemen Kement, Ebru Cansız ve Oliver Spence, 11 kızı Eymen Arıslı, Çağrı Ç. Hazan, Hüma Ersel, Berfu Elmas, Deniz Sabaz, Asena Ökte, Eda Yeker, Sanem Şilliler, Melis Kalfagil, Buket Polat, Hazal Çoruk, Elifsu Pamukçu, 5 erkeği Cem Çelik, Deniz Polat, Alican Güçoğlu, Sinan Kaymak, Çağatay Özmen, Cenk Tan Karayel, Agit İşcan dönüşümlü dans edecek.
Kaynak: AA