Söke'de Yaşlılar Satranç Öğreniyor

Söke’de huzur evi yaşlıları açılan kursla satranç öğreniyor. Söke Kaymakamlığı himayesinde gerçekleşen “Her Yerde, Her Yaşta Satranç” projesi kapsamında, Söke Hilmi Fırat Huzur Evi’nde satranç kursu açıldı.

Söke'de Yaşlılar Satranç Öğreniyor
Huzur evi sakini 20 yaşlının katıldığı kurslar devam ederken, huzur evi yaşlıları satranç oynamayı öğrenmeye başladı bile. Huzur Evi sakinleri öğrendikleri satranç sayesinde hem yeni bir heyecan yaşarken, hem de huzur evinde daha keyifli zaman geçirmeye başladı.

Haftada iki gün gerçekleştirilen yaşlılara satranç kursunda Pınar Önder eğitmenlik yapıyor.

Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu beraberinde ilçe emniyet Müdürü Yalçın Şipal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özden Erdoğan ile Huzur Evi’ni ziyaret ederken; huzur evi yaşlıları ile satranç ve tavla oynamayı da ihmal etmedi. Satranç Federasyonu Söke Temsilciliği ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından da desteklenen proje kapsamında Söke’nin satranç sporcusu gençleri de “Her Yerde, Her Yaşta Satranç” projesi kapsamında yaşlılarla bir araya gelip, satranç oynuyorlar.

Söke’de “Her Yerde, Her Yaşta Satranç” Projesi’nin kampanya şeklinde yürütüldüğüne dikkat çeken İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu; “Turnuvaların dışında satrancı halkın her kesimine sevdirmeye yönelik faaliyetler de yürütüyoruz. 20 huzur evi sakinimizin katılımıyla huzur evinde de bir kurs açıldı. Huzur evi sakinlerimizin satranç öğrenme isteği bizim için çok kıymetli. Huzur evindeki bu faaliyet “Her Yerde, Her Yaşta Satranç” cümlesinin tam ifadesi ve yeri denilebilir. Kursiyerlerimiz ve bu kursun gerçekleşmesinde emeği olan herkesi kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA