Sınıf Başkanlığını Kazanan Öğrenci Okula Sanatçı Getirdi

Adıyaman’da, 28 kişilik sınıfta 4 aday arasından başkan seçilen 4. sınıf öğrencisi, Adıyaman’ın mahalli sanatçılarından Delal Metin’i okula getirerek verdiği vaatlerden birini gerçekleştirdi.

Sınıf Başkanlığını Kazanan Öğrenci Okula Sanatçı Getirdi
Esentepe Mahallesi’nde bulunan TOKİ İlkokulu-Ortakulu 4/B sınıfının geçtiğimiz günlerde sınıf başkanlığı seçimleri yapıldı. Başkanlık için 4 öğrenci adayının 2 gün boyunca kıyasıya yarıştığı seçimlerde öğrenciler tek tek vaatlerini anlattı.

Başkan olduğu zaman sınıfa trafik polislerini getireceğini ve trafik eğitimi düzenleteceğini, aynı zamanda Adıyaman’ın mahalli sanatçılarından Delal Metin’i de getirerek türküler söyleteceğini vaat eden Mustafa Vedat Yavuz, 28 kişilik sınıfta 4 aday arasından 20 oy alarak başkan seçildi.

Başkan seçilen Mustafa Vedat Yavuz, ilk olarak Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile görüşerek sınıfta trafik eğitimi ile alakalı seminer verilmesini istedi. Öğrencinin isteğini kırmayan polisler okulun konferans salonunda seminer düzenleyerek bütün okul öğrencilerine yönelik trafik semineri gerçekleştirdi.

Seçimde söylediği ilk vaadini yerine getiren Mustafa Vedat Yavuz, daha sonra Adıyaman’ın mahalli sanatçılarından olan Delal Metin ile görüşerek sınıfa gelmesini ve burada bulunan arkadaşlarına şarkılar seslendirmesini istedi. TOKİ İlkokulu-Ortakulu 4/B sınıfına gelen mahalli sanatçı Delal Metin, burada seslendirdiği birbirinden güzel türkü ve şarkılarla öğrencilerin sevinmesine neden oldu. Sınıfta bulunan öğrenciler vaatlerini kısa sürede yerine getiren sınıf başkanı Mustafa Vedat Yavuz’u adeta alkış yağmuruna tutarak seslendirilen türkülere eşlik etti.

Vaatlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Sınıf Başkanı Mustafa Vedat Yavuz, “Trafik polislerini getireceğim ve Delal Metin’i getireceğim dedim ve getirttirdim. Başkanlığa gelir gelmez arkadaşlarla sınıfta oyunlar oynuyoruz öğretmen sınıfa gelmeden önce. Bazen öğretmenimizin toplantısı oluyor o zamanda sınıfı susturmaya çalışıyorum ve topluca eğlenceli oyunlar oynuyoruz” dedi.

Yapılan etkinlikle birlikte öğrencilerin oldukça sevindiklerini belirten Sınıf Öğretmeni Zeynep Doğan ise “Gayet demokratik bir şekilde sınıf başkanlığı seçimi yaptık. Adaylarımız da oldu. Bu adaylarımız 2 gün boyunca seçim konuşmalarını hazırladılar. Aday öğrencilerimiz daha sonra vaatlerini tek tek söylediler. Söylenen vaatler sonrasında gidilen seçimde Mustafa Vedat Yavuz 4 aday arasında 28 kişilik sınıftan 20 oy alarak başkan seçildi” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA