Siirt'ten Kısa Kısa

Siirtli öğrenciler, Gaziantep, Çanakkale ve Şanlıurfa'yı gezdi.

Siirt Belediyesi ve Gaziantep Şahinbey Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği "Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına" projesi kapsamında, bir grup öğrenci otobüs ile ilk olarak Gaziantep'e gitti.

Burada Gaziantepli akranlarıyla buluşan öğrenciler, Şahinbey Belediye Başkanlığı yetkililerinin nezaretinde ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Siirtli öğrenci kafilesi, daha sonra uçakla Çanakkale'ye geçti.

Rehberler eşliğinde Çanakkale’yi gezen öğrenciler, vatan sevgisini, birlik ve beraberlik duygularını burada en yoğun bir şekilde yaşayıp hissetti.

Çanakkale Şehitler Anıtı'nı ziyaret eden öğrenciler, ayrıca Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın'a böyle bir gezi düzenledikleri için teşekkür etti.

- Yağmur suyu ve kanalizasyon hatları yenileniyor

Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (SİSKİ), kent genelinde işlevini yitirmiş, yetersiz gelen yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarında yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

SİSKİ Müdürlüğünün başlatmış olduğu çalışmalar neticesinde mevcut yağmursuyu ve kanalizasyon hatları yenilenerek Siirt'in alt yapı sorunu çözüme kavuşmuş olacak.

Hükümet Caddesinden başlayan çalışmalar, Aydınlar, Güres ve diğer caddelerde de devam edecek.

- Siirt Belediyesinden cami temizliği

Siirt Belediyesi bünyesinde kurulan özel temizlik ekibi, Siirtli vatandaşların ibadetlerini temiz ve rahat bir ortamda gerçekleştirebilmesi için il genelinde bulunan cami ve Kur'an-ı Kerim kurslarında temizlik çalışması başlattı.

Kent merkezinde bulunan 240 cami ve Kur'an kursu temizlenecek.

Kaynak: AA