Seferihisar'da Turuncu Festival İçin Artık Geri Sayım

Dünyanın en iyi satsuma cinsi mandalinasının yetiştiği topraklar olan Seferihisar’da, her yıl büyük ilgi gören ’Mandalina Şenliği’ bu yıl 17-18-19 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. 18.’si yapılacak festivalde, birbirinden ilginç yarışmalar ve şovlar yapılacak ve konserler verilecek.

Seferihisar'da Turuncu Festival İçin Artık Geri Sayım
Seferihisar ilçesinde, her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Mandalina Şenliği için hazırlıklar devam ediyor. Seferihisar Belediyesinin organize ettiği festival, her yıl olduğu gibi bu yılda renkli görüntülere sahne olacak. Bu yıl 18. kez gerçekleştirilecek festivalde, birbirinden ilginç yarışmalarda düzenlenecek. Üreticilerin desteklenmesi, teşvik edilmesi, ürün kalitesinin yükseltilmesi, bilinirliğinin arttırılması, pazarlama kabiliyetinin güçlendirilmesi için yapılan festival, 17-18-19 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Festival bu yıl üç güne çıkartıldı

Üç gün sürecek şenlik, 17 Kasım Cuma günü saat 14.00’de çarşı meydanında, ’Mandalinalı Yemek ve Tatlı’, ’Mandalinalı Hediyelik Eşya’ yarışmalarıyla başlayacak. 18 Kasım Cumartesi günü sabah 10.00’da start alacak ’Kendi Mandalinanı Topla’ etkinliğinin ardından saat 13.00’de Çocuk Belediyesi Barış Manço Parkının açılışı gerçekleştirilecek. Açılışta Doğukan Manço babası Barış Manço’nun yıllarca televizyon ekranlarında gerçekleştirdiği ’Adam Olacak Çocuk’ şovunu Seferihisarlı çocuklarla birlikte yapma fırsatı bulacak.

Tunç Soyer: "Türkiye’nin dört bir yanından katılım bekliyoruz"

Mandalina Şenliği programı 19 Kasım Pazar günü ise saat 14.00’de çarşı meydanından kortej yürüyüşünün ardından Kapalı Pazaryeri’nde başlayacak. Şenlikte ’En İyi Mandalina Yetiştiricisi’ ve ’Mandalina Kral ve Kraliçesi’ yarışmaları düzenlenecek. Finale kalan 10 kız ve erkek yarışmacı, mandalina kral ve kraliçesi olmak için sahneye çıkacak. Etkinlikte, ünlü sanatçı Feridun Düzağaç şarkılarıyla sevenleriyle buluşacak ve ayrıca şenlik alanında üretici ve sivil toplum kuruluşları stantları açılacak.

Mandalina mevsimini yine her yılki gibi büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını belirten Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, festival ile ilgili şöyle konuştu:

"Bu yıl kutlamalarımızı üç güne çıkardık. Sekiz yıldır üst üste toplamda 18. kez gerçekleştirdiğimiz şenliğimiz artık Türkiye’nin herkes tarafından bilinen ve merak edilen bir şenliğe dönüştü. Yine Türkiye’nin dört bir yanından katılım bekliyoruz. Bu yıl da bol C vitaminli ve keyifli bir hafta sonu için tüm halkımızı Seferihisar’a davet ediyorum."
Kaynak: İHA