Polisler Ata'nın Huzurunda

Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79’uncu yılı dolayısıyla Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve beraberindeki heyet Anıtkabir’i ziyaret etti

Polisler Ata'nın Huzurunda
Emniyet Genel Müdürü Altınok ve beraberinde Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, daire başkanları, Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden oluşan heyet, Arslanlı Yol’dan yürüyerek Anıtkabir’e geldi. Altınok’un mozoleye çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Milask-ı Milli Kulesi’ne geçen Altınok, Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:

"Cumhuriyetimizin kurucusu aziz Atatürk, kurulduğu günden bugüne, var gücüyle halkın huzur ve güvenliği için çalışan Emniyet Teşkilatı olarak ebediyete intikalinizin 79. yılında manevi huzurunuzda olmaktan onur duymaktayız. Önderliğinizde şanlı İstiklal mücadelesi zaferiyle taçlandırılan bağımsızlığımızı korumak ve ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak adına tehdit oluşturan her türlü unsurla mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. Ülkemizin ikinci bir kurtuluş savaşı olarak addettiği 15 Temmuz gecesi hainlere karşı verdiğimiz cesur mücadele de bunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Bizler, bıraktığınız kutsal emaneti koruyarak yalnızca seçilmiş meşru otoritenin emrinde, demokratik, insan haklarına saygılı ve özveriyle vazifemizi yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Kısa hayatınıza sığdırdığınız büyük başarılar ve milletimize çizdiğiniz çağdaş uygarlık yolu ile sonsuza dek sevgi ve özlemle hatırlanacaksınız. Sizi ve şahsınızda vatanımızın birlik ve beraberliğini bozmaya yeltenen her türlü nifakla mücadele ederken şehadete ulaşan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Ruhunuz şad olsun."
Kaynak: İHA