Milas İlçe Emniyet Müdürü Ava'dan Teröre Karşı Uyarı

Muğla’nın Milas ilçesinde Emniyet Müdürü Turgay Ava ilçedeki mahalle muhtarları ve emlakçıları Suriyeliler başta olmak üzere yabancı sığınmacılar konusunda bilgilendirdi. “Çevrenizde, sokağınızda, mahallenizde gördüğünüz şüpheli kişileri mutlaka bildirin. Ev kiralamak üzere size gelenlere karşı dikkatli ve uyanık olun” diyen İlçe Emniyet Müdürü Ava, bugün ülke olarak birçok terör örgütüyle uğraştığımızı belirtti.

Milas İlçe Emniyet Müdürü Ava'dan Teröre Karşı Uyarı
Geçmiş yıllarda sadece PKK terör örgütü ve DHKP - C gibi bazı terör örgütüyle mücadele edildiğini, bugün ise yine başta PKK olmak üzere; YPG, DAİŞ, FETÖ, IŞİD gibi birçok terör grubuyla mücadele edildiğini vurgulayan Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, özellikle Suriye’deki iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye sığınan 3 milyon mültecinin arasında da bu örgütlerin birine mensup örgüt üyesi olabileceğini belirterek; “Bu nedenle hepimizin dikkatli ve uyanık olması gerekiyor” dedi.

Özellikle IŞİD Terör Örgütü’ne üye olan birçok Avrupa ülkesi vatandaşının bulunduğunu belirten İlçe Emniyet Müdürü Ava; “Her hangi bir Avrupa ülkesi vatandaşı olup bu örgüte üye olan biri, elindeki silahı ve üzerindeki kıyafetleri çıkardığında sıradan bir Avrupalı olarak ülkemize, hatta bizim olduğu gibi ülkemizdeki turizm bölgelerine rahatla ulaşabiliyor. Kısa bir süre önce yapılan bir açıklamada IŞİD’in yaklaşık 100 bin kişilik bir üyesi olan terör örgütü olduğu belirtilmişti. Son zamanlarda IŞİD üyelerine dönük operasyonlarda bunların tamamı yok edilmedi. Hala büyük bir çoğunluğu hayatta ve bunlardan bazılarının da ülkemizdeki 3 milyon Suriyelinin arasına sızarak Türkiye’ye geldiğini biliyoruz.

Her hangi bir nedenle ülkesinden ayrılarak başka bir ülkeye sığınan kişilerin, belli bir yerde ikamet etme zorunlulukları var. Bizim ülkemizdeki Suriyelilerin ise Şanlıurfa ve Kilis gibi bazı illerimizde ve o illere bağlı ilçelerde oturma zorunlulukları bulunuyor. Ancak bulundukları yerlerin valiliklerine bilgi vermek koşuluyla turistik amaçlı seyahat edebilirler. Dolayısıyla Suriye vatandaşı olup, Şanlıurfa veya Kilis’te ikamet zorunluluğu bulanan biri, kafasına göre Milas’a yerleşemez” dedi.

Kentin güvenliğin her şeyin üstünde

Milas ölçeğindeki bir kentte daha fazla sayıda polisin ya da jandarmanın olması gerektiğine dikkat çeken İlçe Emniyet Müdürü Ava; “Ancak bizim şansımız gerçekten de hem polis, hem de jandarma olarak çok ciddi bir işbirliği içerisindeyiz ve güvenlik güçleri olarak başarılıyız. Öte yandan ilçe olarak bir başka avantajımız da bir Bodrum ya da Marmaris gibi doğrudan turizmle iç içe değiliz. Dolayısıyla o ilçelere göre işimiz biraz daha kolay. Ancak durum böyle diye bizler de kendimizi salıvermiyoruz. Çünkü bu kentin güvenliği bizim için her şeyin üzerindedir. Ben arkadaşlarım, özveriyle görev yapıyoruz. Burada sadece vatandaşımızdan destek bekliyoruz. Bu anlamda 0 538 446 09 49 numaralı Whatsapp ihbar hattına her konuda ihbarın gelmesini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA