MHP TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkanı Bahçeli: (1)'Atatürk düşmanlığına heves edenler, Sakarya'da Türk'ün süngüsüyle kalan tek dişleri de sökülmüş işgalcilerin bu çağdaki mirasçılarıdır. Cumhuriyet'i bela görenler, Dumlupınar'da yere serilip İzmir'e kadar kaçan hayasızların müptelası olan köhne ve kirli şahsiyetlerdir. Atatürk Türk'tür, Türk'ün Samsun'dan Ankara'ya kadar süren mücadelesinin kınından çıkmış kılıcıdır' 'Türk milletini teslim almak, kutsal topraklarında boğmak maksadıyla tüm imkanlarını seferber eden güçler, aslında tarihin intikamını almak için yanıp tutuşmaktadır. Elbette teslimiyet idrak ve iradenin intiharı demektir. Buna büyük Türk milleti asla izin vermeyecek, asla boyun eğmeyecektir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Atatürk düşmanlığına heves edenlerin Sakarya'da Türk'ün süngüsüyle kalan tek dişleri de sökülmüş işgalcilerin bu çağdaki mirasçılarıdır. Cumhuriyet'i bela görenler, Dumlupınar'da yere serilip İzmir'e kadar kaçan hayasızların müptelası olan köhne ve kirli şahsiyetlerdir. Atatürk Türk'tür, Türk'ün Samsun'dan Ankara'ya kadar süren mücadelesinin kınından çıkmış kılıcıdır." dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türk milletinin fazilet ve fedakarlık örneği evladı konusunda tarih boyunca talihli ve önü açık olduğunu söyledi. Bahçeli, bu kahramanların, yalçın bir irade ve uyanık bir şuurla zorlukların üstesinden geldiğini ve sonunda zafere ulaştığını, millete ümit aşılayarak ona yön verdiğini ve kurtuluş iradesini yeşerttiğini belirtti.

Bu büyük insanlardan birinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu aktaran Bahçeli, cehaletin, sefaletin ve taassubun hüküm sürmesine karşı gelen Atatürk'ün kahramanlar sayfasına ismini altın harflerle yazdırdığının altını çizdi. Bahçeli, Atatürk'ün "Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine sadakat gerekir" sözlerini hatırlattı.

10 Kasım'ın bir matem gününden ziyade Gazi Mustafa Kemal'in daha iyi anlaşılıp, fikir ve eserlerinin tanıtılması açısından önemli ve tarihi bir eşik olduğunu ifade eden Devlet Bahçeli, "Milletimiz ve vicdan sahibi her insanımız aziz Atatürk’e müteşekkirdir.O, vatanı parçalamaya yeltenenlere sur olan,Türk milletinin maddi ve manevi varlığını çiğnemeye cüret edenlere dur diyen kutlu ve kutsal mücadeleye liderlik yaptı, nur olup istikbaldeki sisli ve gölgeli alanları aydınlattı. Milletimizin içine gömüldüğü hareketsizliği, karamsarlığı, çaresizliği ve şaşkınlığı kolektif akılla tedavi edip, çağın stratejik boşluklarını dolduran ahlak ve adanmışlıkla tasfiyeye girişti ve bunda da çok şükür başarılı oldu.Bağımlılığı elinin tersiyle itip manda ve himaye çabalarını tersledi, müstevli hesapları milletten aldığı güçle tepeledi, işgalcilerin tepelerine yıldırım gibi indi." diye konuştu.

- "Patolojik vaka"

"Atatürk tam bağımsızlıktır, Cumhuriyettir, cumhurun ta kendisidir." ifadesini kullanan MHP Genel Başkanı Bahçeli, tarihten husumet çıkarmak için yarışanların, Milli Mücadele yıllarına kara çalmak için fırsat kollayanların on yıllar içinde "patolojik bir vaka" halini aldığını vurguladı. Bahçeli, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk isminden rahatsız olanlar, aslında istiklal düşmanı, istikbal kaçkını oldukları aşikar." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'ne dil uzatmanın ve Atatürk'e saldırmanın vatan hainliği olduğunu belirten Bahçeli, son yıllarda Atatürk'ün özel hayatını kurcalayarak, ağır ve ahlaksız sorgu ve yargılamalara teşebbüs edenlerin ayağa düşmüş zihniyetlerinin dikkat çekici hale geldiğini dile getirdi. Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Atatürk düşmanlığına heves edenler, Sakarya’da Türk’ün süngüsüyle kalan tek dişleri de sökülmüş işgalcilerin bu çağdaki mirasçılarıdır.Cumhuriyet’i bela görenler, Dumlupınar’da yere serilip İzmir’e kadar kaçan hayasızların müptelası olan köhne ve kirli şahsiyetlerdir.Atatürk Türk’tür, Türk’ün Samsun’dan Ankara’ya kadar süren mücadelesinin kınından çıkmış kılıcıdır.Biz, bir milleti kurtarmış, bu varlık içinden bir devlet çıkararak onurlu bir mevkiye yükseltmiş bir kahramanının özel hayatıyla değil, fikirleriyle, eserleriyle ve mücadele yönetimiyle meşgulüz, onunla da övünürüz.Dedikodu çarkını döndüren ilkellere tavsiyem, Atatürk’ün milli tarih şuurunu öğrenmeleridir. Vatan ve millet sevgisini kendilerine örnek almalarıdır. Hür yaşama arzusu, millet egemenliği, milli kültürün geliştirilmesi, muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefini anlamalarıdır."

Hiçbir milletin, kendi geçmişine tek boyutlu bakarak tarafsızlık adına veya objektif olma bahanesiyle acımasızca ve haksızca eleştirerek büyük ve onurlu bir geleceğe ulaşmasının düşünülemeyeceğine işaret eden Bahçeli, geçmişinden ilham ve güç almayan bir neslin yetişmesinin de mümkün olamayacağını söyledi. Bahçeli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik yaygınlaşan ilginin, yoğunlaşan dikkati çekici sevgi, saygı ve sempatinin artarak devamını dileyerek, "Çünkü onun açtığı çığır, göstermiş olduğu ufuk, işaret ettiği milli hakikatler bizi her türlü düşmanlıktan, her türlü işgal ve ihanet girişiminden inanıyorum ki, muhafaza edecek rehber niteliğindedir." ifadelerini kullandı.

- "Türkiye şu anda hedef ülkedir"

Türk milletinin aynı iman, aynı irade ve aynı idealler etrafında küme küme toplandığını belirten Bahçeli, tarih boyunca düşmanca emellerin millet üzerinde de eksik olmadığını ifade etti. "Bugün hangi sorunları konuşuyor, hangi komplo ve tuzaklara maruz kalıyorsak, biliniz ki kökü geçmiştedir, kaynağı eskiye dayanmaktadır." değerlendirmesinde bulunan Devlet Bahçeli, şöyle konuştu:

"Türk milletini teslim almak, kutsal topraklarında boğmak maksadıyla tüm imkanlarını seferber eden güçler, aslında tarihin intikamını almak için yanıp tutuşmaktadır.Elbette teslimiyet idrak ve iradenin intiharı demektir.Buna büyük Türk milleti asla izin vermeyecek, asla boyun eğmeyecektir. Fert fert bedenlerimiz çiğnenmeden, tek tek çöküşümüz sağlanmadan Allah’ın izniyle soysuzlar kazanamayacak, günahkarlar sonuca ulaşamayacaktır.İman ve milli asalet sahneden çekilmeden ihanet hakimiyet kuramayacaktır."

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye'nin şu anda hedef ülke olduğunun altını çizerek, faal olan iç ve dış odakların, "tutunulan zemini ittifakla kaydırmak, bulunulan alanı insafsızca kapatmak için fitne ve fesat yaydığını" dile getirdi.

Siyasi operasyonların, döviz, faiz ve borsa oyunları, terör eylemleri, darbe teşebbüsleri ve itibarsızlaştırma hamlelerinin birbirine eklemlenerek ortaya çıktığına dikkati çeken Bahçeli, Türkiye'nin üst düzey bir beka mücadelesi vermekte olduğunu vurguladı. Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bu bir vehim, bir hayal, bir kuruntu değildir.Türkiye ne zaman kıpırdasa, ne zaman doğrulup sorun ve sıkıntılarının çözümü için inisiyatif alsa ya bir kriz ya da bir kaos anında tetiklenmektedir.Nitekim milli birlik ve kardeşlik ruhunu sabote etmek için kuyruğa girmiş karanlık çevreler, ülkemizin diriliş ve yükseliş gayesinden her zaman ürkmüşler, zaman geçirmeden başımıza üşüşmüşlerdir.İşler düzelmeye başlasa, bozguncular gecikmeden devreye girmişlerdir. 'İleri, daha da ileri gidelim' desek, hep bir engel çıkaran, hep bir çengel atan görülmüştür.Huzurun vekaleti olmaz.İstiklalin velayeti olmaz.

İhanetin vedası olmaz.Dost gibi görünen düşmanların vefası ise hiç olmaz, olmamıştır. "

Devlet Bahçeli, mücadelenin olduğu yerde umut ve geleceğin de olacağını belirterek, böyle bir ortamda "meluh heves ve hedefler"in başarı şansının olamayacağını kaydetti.

(Sürecek)

Kaynak: AA