'Kılıçdaroğlu'nun Sözlerini Kendisine Yakıştıramadım'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba: 'Kılıçdaroğlu'nun, tamamen dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik bu uygulamamızı görmezden gelerek şahsımla alakalı söylediği sözleri kendisine yakıştıramadığımı ifade ediyorum' 'Siyasi etiğe sığmayacak bu çirkin ifadeleri kullanırken kasap kardeşlerimizle şahsımı karşı karşıya getirmeye çalışmasını teessüfle karşılıyorum' 'Başarılı şekilde uygulanan proje, vatandaşımızın teveccühünü kazanmıştır. Diğer marketlerin de et ürünü fiyatlarını aşağıya doğru çekmeleri, tüketicilerimiz adına sevindirici gelişme olmuştur' 'Besicilerimizin yerli hayvanlarını, ESK'da kesilmesi kaydıyla kilosu 25 liradan satın alacağız. Uygulamamız piyasada 29 liraya kadar yükselen karkas et fiyatlarını aşağı çekerek bir eşik değer oluşturacak'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, dar gelirli vatandaşlara ucuz ve uygun fiyatlı kırmızı et satışına yönelik uygulamayı görmezden gelerek şahsıyla alakalı söylediği sözleri kendisine yakıştıramadığını belirterek, "Siyasi etiğe sığmayacak bu çirkin ifadeleri kullanırken kasap kardeşlerimizle şahsımı karşı karşıya getirmeye çalışmasını teessüfle karşılıyorum." ifadesini kullandı.

Bakan Fakıbaba, Kılıçdaroğlu'nun parti grup toplantısında, vatandaşlara sağlanan ucuz ve uygun fiyatlı kırmızı et satış uygulamasından bahsederkenki sözlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Et ve Süt Kurumunun (ESK) marketlere taze dana karkas et satışı uygulamasının, özellikle dar gelirli vatandaşların ucuz ve uygun fiyatlı ete yaygın şekilde rahatlıkla ulaşabilmeleri amacıyla ortaya konulmuş bir proje olduğunu belirten Fakıbaba, projeyle, birileriyle rekabet etmeyi değil üreticileri ve kasapları mağdur etmeden, dar gelirli vatandaşların et ihtiyaçlarını daha ucuz ve uygun fiyattan karşılamalarını sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Fakıbaba, ihtiyacın yaygın şekilde karşılanması ve en geniş tüketici kitlesine ulaşması amacıyla 81 ilde satış noktası olan marketlerin tercih edildiğine dikkati çekerek, "Başarılı şekilde uygulanan proje, vatandaşımızın teveccühünü kazanmıştır. Diğer marketlerin de et ürünü fiyatlarını aşağıya doğru çekmeleri, tüketicilerimiz adına sevindirici bir gelişme olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

- "ESK'da kesilen yerli hayvanları kilosu 25 liradan alacağız"

Öte yandan, yerli hayvan yetiştiriciliği yapan besicilerin de korunmasına yönelik adımlar attıklarına işaret eden Fakıbaba, şunları kaydetti:

"Besicilerimizin yerli hayvanlarını, ESK'da kesilmesi kaydıyla kilosu 25 liradan satın alacağız. Uygulamamız piyasada 29 liraya kadar yükselen karkas et fiyatlarını aşağı çekerek bir eşik değer oluşturacak. Bu durum, kasap esnafımızın daha uygun fiyatla karkas et temin etmesine imkan sağlayacak, fiyat dalgalanmalarından olumsuz etkilenmesini de önleyecek. Ayrıca marketlere et satış uygulaması sınırlı miktarlarda seyredeceğinden kasapların mağdur olması gibi bir sonuç doğurmayacak."

- "Çirkin ifadeler, kullananın üzerine yapışır"

Fakıbaba, bakanlık olarak hem tüketiciyi hem üreticiyi hem de esnafı mağdur etmeyecek bir yapı oluşturmayı amaçladıklarının altını çizerek, açıklamasına şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu'nun, tamamen dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik bu uygulamamızı görmezden gelerek şahsımla alakalı olarak söylediği sözleri kendisine yakıştıramadığımı ifade ediyorum. Siyasi etiğe sığmayacak bu çirkin ifadeleri kullanırken kasap kardeşlerimizle şahsımı karşı karşıya getirmeye çalışmasını da teessüfle karşılıyorum. Bizi tanıyanlar çok iyi bilir ki, 'paraya sahip çıkmak', 'cebine sahip çıkmak', 'çocuklarına sahip çıkmak', 'köşeyi dönmeye sahip çıkmak' şeklindeki çirkin ifadeler, bizim üzerimize değil, kullananın üzerine yapışır. Kamuoyunun takdirlerine sunuyorum."
Kaynak: AA