Kayapınar'da Hacivat-Karagöz Gösterisi

Kayapınar Kaymakamlığı ve Kayapınar Belediyesi işbirliği ile yürütülen sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında geleneksel Hacivat ve Karagöz gölge oyunu gösterisi düzenledi.

Kayapınar'da Hacivat-Karagöz Gösterisi
Kayapınar Belediyemiz, geleneksel değerleri yaşatmak, çocuklarımıza birlikte hareket etmeyi aşılamak için düzenlediği Hacivat ve Karagöz oyunu etkinliğini, Mehmet İçkale ve Huzurevleri İlkokulu’nda öğrenim gören 2 bin 200 öğrenci izledi. Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe yoğun ilgi gösteren Kayapınarlı çocuklar, gösteriden sonra Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezinde çeşitli ikramlar ile misafir edilen öğrenciler, farklı ve eşsiz bir gün yaşatıldı.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, çocukların kültürel ve sanatsal etkinliklere katılımını önemsediklerini vurgulayarak, gösterilerin 10 Kasım 2017 tarihine kadar devam edeceğini ve okullarımızda eğitim gören toplam 20 bin öğrencinin etkinliğe katılmasını hedeflediklerini belirtti.

Balcı, kasım ayı boyunca yapılacak etkinliklerde öğrencilerimizi misafir etmekten memnuniyet duyacaklarını ve bu tarz etkinliklerin geleneksel kültürümüzün yaşatılması için önemli olduğunu ifade ederek, çalışmalarda emeği geçen tüm personellere teşekkür etti.
Kaynak: İHA